Torstai 24.1.2019

Tappara köysissä – Kärpät voiton päässä mestaruudesta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.4.2018 21:41
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Kärpät voitti jääkiekon Liigan kolmannessa finaaliottelussa lauantaina Oulun Raksilassa Tampereen Tapparan jatkoajalla 2-1. Voittomaalin viimeisteli kautensa Britannian liigassa Sheffield Steelersissa aloittanut Juha Koivisto.

Kuten torstaina Tampereellakin, menetti Tappara johtoasemansa myös lauantaina Oulussa. Matti Järvinen oli maalannut Tapparan toisessa erässä johtoon, mutta Julius Junttila tasoitti kolmannessa erässä.

Kärpät johtaa ottelusarjaa 3-0. Mestaruus on sille siis katkolla maanantaina Tampereella pelattavassa neljännessä ottelussa.

- Tiesimme jo ennen tätä peliä, että maanantaina jatketaan Tampereella. Ollaan yhdestä lisäkiinnityksestä onnellisia, ja nyt saadaan vähintään se game seven kotiyleisön edessä, kommentoi Kärppien valmentaja Mikko Manner YLE:n mukaan.

Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi totesi, että paikoista pitää tehdä maaleja ja popmut sekä onni ansaita. Tappara on tehnyt finaalisarjan kolmessa ottelussa yhteensä kolme maalia, kun Kärpillä maaleja on yhdeksän. Siinä huomattava ero.

Viime vuonna Tappara nousi mestaruuteen, vaikka oli finaaleissa KalPaa vastaan 0-2 -tappioasemassa. Nyt mestaruus vaatisi vieläkin kovempaa temppua, jota harva pitää todennäköisenä.

Jaa artikkeli: