Torstai 24.1.2019

Leijona-joukkueilla riemukas sunnuntai – NHL:stäkin MM-kisavahvistuksia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.4.2018 22:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jääkiekon MM-kisoihin valmistautuva Leijonat sijoittui Tshekin EHT-turnauksessa Pardubicessa toiseksi. Torstaina avausottelussa Suomi oli hävinnyt Tshekille 1-3. Lauantaina Leijonat löi kuitenkin Venäjän 2-1 ja sunnuntaina Ruotsin peräti 7-3.

- On se harvinaista herkkua, että tehdään seitsemän maalia, kommentoi Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki YLE Urheilulle kehuen myös pelaajiensa intohimoa ja halua oppia.

Suomella oli seitsemän eri maalintekijää. Antti Suomela, Olli Palola, Henri Jokiharju, Juuso Puustinen, Pekka Jormakka, Sami Sandell ja Ville Pokka onnistuivat maalinteossa.

Vasta 18-vuotias puolustaja Henri Jokiharju pelasivat Pardubicessa ensimmäiset A-maaottelunsa ja tulosta tuli kahden maalin muodossa. JYPissä komean kauden pelannut Antti Suomela oli Suomen tehokkain pelaaja tehoillaan 2+2=4. Jokiharju ja Suomela antoivatkin erinomaiset näytöt MM-kisoja ajatellen.

Tshekki voitti turnauksensa puhtaalla pelillä. Ruotsi oli kolmas ja kaikki kolme otteluaan hävinnyt Venäjä jäi viimeiseksi.

Suomi pelaa viimeiset MM-kisoja edeltävät ottelunsa ensi viikolla Ruotsin EHT-turnauksessa. Torstaina Helsingissä vastassa on Venäjä ja viikonloppuna Ruotsissa Leijonat kohtaa Tshekin sekä Ruotsin.

Suomen joukkueeseen liittyvät alkavalla viikolla Carolina Hurricanesin NHL-hyökkääjät Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho. Teräväinen liittyy leirivahvuuteen tiistaina ja Aho perjantaina. Puheet NHL-pelaajien täydellisestä haluttomuudesta edustaa Marjamäen valmentamaa Leijona-joukkuetta voidaan unohtaa.

Eikä tässä iloisista uutisista vielä kaikki. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Venäjällä Tsheljabinskissa Suomi voitti Venäjän varsinaisella peliajalla 5-4. HIFK:n Niklas Nordgren teki kaksi maalia ja Ässien Jesperi Kotkaniemi syötti kolme.

Voitollaan Suomi varmisti jo lohkovoittonsa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: