Tiistai 22.1.2019

Lasse Kukkosen maali ei riittänyt hurjassa draamassa – Tappara voitti taas

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.4.2018 21:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jääkiekon Liigan finaalisarja jatkuu kuudenteen otteluun. Tappara selvitti jo toisen ottelupallon voitettuaan Kärpät tiistaina Oulussa 5-4.

Tiistain ottelu oli hyvin erikoinen. Tappara siirtyi ensimmäisessä erässä 3-0 -johtoon Jukka Peltolan ja kahdesti osuneen Niko Ojamäen maaleilla. Toisessa erässä Otso Rantakari kasvatti johtolukemat 4-0:aan.

Julius Junttilan ylivoimamaali, joka oli koko finaalisarjan ensimmäinen, käynnisti toisen erän lopulla Kärppien takaa-ajon. Kolmannessa erässä Miika Koivisto, Charles Bertrand ja Lasse Kukkonen maalasivat Kärpät 4-4 -tasatilanteeseen.

Oululaisen jääkiekkoilun ruumiillistuman Lasse Kukkosen maali oli erikoinen. Hän nousi hyökkäyksen kärkenä maalille ja laittoi kiekon sisään usean Tappara-pelaajan ihmetellessä vieressä. Tapparalaiset eivät ilmeisesti ajatelleet, että Kukkonenkin voisi tehdä maalin.

Jatkoerää ei kuitenkaan nähty. Tapparan Jan-Mikael Järvinen ja Peltola pääsivät vastahyökkäykseen, josta Peltola teki ottelun voittomaalin.

Finaalisarjaa jatketaan torstaina Tampereella. Silloinkin mestaruus on Kärpille katkolla, kuten oli ollut jo maanantaina ja tiistaina.

Jos Tappara voittaa torstaina, pelataan ratkaiseva seitsemäs peli lauantaina Oulussa. Kun Kärpät oli viime lauantaina voittanut kolmannen finaaliottelun, hehkutti joukkueen valmentaja Mikko Manner, että Oulussa pelattava game seven olisi mahdollinen.

Tiistaina ei ollut finaaleissa enää yleisökatoa. Raksilan halli oli loppuunmyyty ja on varmasti lauantainakin, jos Kärpät ei voita torstaina.

Jaa artikkeli: