Torstai 24.1.2019

Leijonille upea uutinen: Suomen pistekunkku Mikko Rantanen MM-kisoihin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.4.2018 11:26
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Kaikkien kriisipuheiden jälkeen Leijonilla onkin iskukykyistä hyökkäysarsenaalia ensi viikon perjantaina alkavissa jääkiekon MM-kisoissa. Torstaina varmistui, että Mikko Rantanenkin liittyy MM-kisajoukkueeseen.

- Nyt kun olen saanut pari päivää vetää happea pudotuspelien päättymisen jälkeen, on taas mukavaa hypätä kaukaloon. Haluan ehdottomasti olla mukana kisajoukkueessa, Rantanen kertoo Leijonat.fi -sivustolla.

Colorado Avalanchea edustava Rantanen oli NHL:n runkosarjassa paras suomalaispistemies. Hänen tehonsa 81 ottelusta olivat 29+55=84. Vain kolme suomalaista on aiemmin rikkonut 80 tehopisteen rajan.

Leijonien MM-ryhmässä on nyt neljä NHL-hyökkääjää. Aiemmin kisakutsuun olivat vastanneet myöntävästi Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho sekä Minnesota Wildin Mikael Granlund.

Puolustajista Suomi saa NHL:stä vain Dallas Starsin Julius Hongan. Olli Määtän Pittsburgh Penguinsin kausi jatkuu NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle. New Jersey Devilsin Sami Vatanen, Dallas Starsin Esa Lindell sekä Columbus Blue Jacketsin Markus Nutivaara joutuivat jättämään MM-kekkerit väliin loukkaantumisten takia.

Myös Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen jätti MM-kisat väliin. Ristolainen kertoi toipuvansa vammoistaan ja hänen kerrottiin olevan liikuntakiellossa. Ilmeisesti golf ei ole kuitenkaan liikuntaa, sillä Ristolainen oli Instagram-kuvan perusteella pelaamassa aiemmin huhtikuussa golfia Caymansaarilla.

Maalivahtiosastolleen Leijonat saa Pohjois-Amerikasta Ville Husson ja Harri Säterin. Superlupaus Husso pelasi loistavan kauden AHL:ssä ja on vahva ehdokas Leijonien ykkösvahdiksi. Viime vuoden MM-kisoissa ykkösveskariksi noussut Säteri pelasi tällä kaudella yhdeksän NHL-ottelua Florida Panthersissa, kun seuran maalivahtiosastolla oli loukkaantumissuma.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: