Perjantai 24.5.2019

Kärpät voitti Suomen mestaruuden

  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Oulun Kärpät palasi jääkiekon Suomen mestariksi kolmen vuoden tauon jälkeen voitettuaan Liigan finaalisarjassa Tapparan otteluvoitoin 4-2. Torstaina Tampereella Kärpät voitti ratkaisevassa pelissä Tapparan 1-0.

Torstain ottelun ratkaisu nähtiin vasta ottelun loppuhetkillä. Pelattu oli 55.32, kun Jari Sailio tarjoili ja puolustaja Aleksi Mäkelä laukoi kiekon yläpesään. Tuo maali riitti. Tappara haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kiri ei onnistunut.

Kärpät karkasi finaalisarjassa jo 3-0-johtoon, mutta Tappara otti sen jälkeen kaksi voittoa putkeen ja pakotti ratkaisun kuudenteen peliin.

Suomen mestaruus on Kärppien seurahistorian kahdeksas. Tällä vuosikymmenellä kolmas.

Tappara oli voittanut kaksi edellistä Suomen mestaruutta. Kärpät voitti edelliset mestaruutensa 2014 ja 2015, jolloin valmentajana oli nykyinen Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

- Tosi iloinen olen Kärppien ja Mannerin puolesta. Kukkosen Lasset ja muut. Miten se prosessi on mennyt. Ei tässä kenenkään puolella voi olla, mutta sen verran Kärppä-sydäntä on jäänyt, Marjamäki sanoi.

- Varmaan kaksi parasta joukkuetta oli vastakkain. Yleensähän ne on maalin pelejä, Marjamäki arvioi finaalisarjasta.

Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi on luotsannut joukkueensa seitsemän kertaa finaaleihin. Ainoa mestaruus on tullut Tapparassa 2003.

Jaa artikkeli: