Tiistai 22.1.2019

Leijonille jälleen voitto Venäjästä – Junioriliigan pelaaja yllättää puolustuksessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.4.2018 01:14
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Leijonat voitti jääkiekon Euro Hockey Tourin ottelussa Venäjän torstaina Helsingissä 3-2. Suomi oli noussut 0-1 -tappioasemasta johtoon, mutta Venäjä tasoitti vielä ja ratkaisu nähtiin voittolaukauskisassa.

- Tultiin hyvin peliin. Pelattiin ihan hyvä eka erä, mutta ei päästy ihan maalille. Lopullinen rutistus puuttui. Tokassa erässä aika paljon jouduttiin puolustamaan. Kun saatiin kiekko, heitettiin kiekko pois. Tuntui vähän raskaalta, eikä ollut sitä, mitä haettiin. Kolmas erä oli taas parempaa, summasi Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki ottelun.

- Kokonaisuudessaan oltiin ton verran parempia. Ansaittiin voitto. Tietenkin kiva nähdä, että meillä on itseluottamus hyvä noissa rankkareissa ja maalinteossa, Marjamäki jatkoi.

Marjamäen mielestä lähtökohdat eivät olleet helpot. Kaikki ottelussa pelanneethan eivät mahdu lopulliseen MM-ryhmään.

- Tää ei ole kaikkein helpointa pelaajille, kun kaikki mielessään pyörittää, että ketä pääsee kisoihin ja ketä ei. Mutta silti pystyttiin pelaamaan joukkueena hyvin. Se on aina se hyvä merkki.

Leijonien vasta 18-vuotias puolustaja Henri Jokiharju on antanut EHT-ottelussa vahvoja näyttöjä.

- Henri Jokiharjusta tykkään. On aika rohkea pakki. Pystyy pelaamaan hyvin, Marjamäki kehui.

Chicago Blackhawks varasi Jokiharjun viime kesänä ykköskierroksella. Tällä kaudella Jokiharju pelasi vielä junioriliigassa Portland Winterhawksissa.

- Ei se sattumaa ole, jos joku varaa ykköskierroksella. Silloin pitää olla hyvä. Jokiharjullakin ovat ne luistelutekniset taidot. Pää ylhäällä syöttäminen. Hyökkäysten tukeminen. Ne ovat tosi vahvalla tasolla. Kamppailupelissä on vielä parannettavaa, mutta voimaa saa aina lisää. Sulavaliikkeinen ja rightin puolen pakki vielä, analysoi Marjamäki.

Omasta pelistään Jokiharju antoi vaatimattoman arvion.

- Ihan jees. Pitää parantaa. Pääasia, että voitettiin tänään.

Jokiharju paljasti, ettei osannut odottaa, että pääsisi tänä keväänä A-maajoukkueeseen.

- Kyllä se on siistiä pelata varsinkin tämän tasoisia miesten pelejä. Kyllä se on mun unelmien täyttymys. Mä en edes unelmoinut, että pääsisin tämmöisiä pelejä täällä Hartwallilla pelaamaan. Tosi hienoa päästä.

Leijonien GM:n Jere Lehtisen soitto yllätti.

- Silloin kun me perjantai-iltana hävittiin, niin silloin tuli soitto. Sitten tulin tänne. En mä osannut odottaa sitä, Jokiharju taustoitti.

A-maajoukkuepelit vaativat tietysti totuttelua. Pelit ovat hyvin erilaisia verrattuna WHL-junioriliigan koitoksiin.

- Koko ajan pääsee enemmän tähän mukaan ja sisälle peliin. Vähän tulee helpommaksi, mutta pitää painaa vain duunia ja mennä eteenpäin. Puolustuspää on yksi iso ero ja sitä mun pitää parantaa. Jätkät on näissä peleissä isompia ja parempia suojaamaan sen kiekon kanssa. Pitää ottaa isompi steppi eteenpäin, arvioi Jokiharju.

Chicago Blackhawksin ykkösvaraus kiistää puntaroivansa mahdollisuuksiaan MM-joukkueeseen.

- En mä ole sitä silleen miettinyt. En nää, että mulla on sen suhteen mitään hävittävää. Vähän paha kommentoida tohon.

Dallas Starsin NHL-puolustaja Julius Honkakin ylistää Jokiharjua.

- Ihan hemmetin hienosti pelaa kyllä. Mukava nähdä. Tosi hyvä äijä on. Hienoa, että vähän samantyylisiä pelaajia tulee kuin meikäläinen, Honka kehui Jokiharjua.

Hongan mukaan kiekollinen pelaaminen on Suomen joukkueen ehdoton vahvuus.

- Kiekolliset pelaajat ovat meidän valttikortti. Meillä on hyvin liikkuvia pakkeja ja yritetään niitä käyttää mahdollisimman paljon. Hienoa, että äijät on tulleet tänne ja pelaavat vielä hyvin. Kyllähän sitä nauttii kattoa.

Hyökkäykseen Suomi saa vielä Teuvo Teräväisen, Sebastian Ahon, Mikael Granlundin ja Mikko Rantasen.

- Onhan se hyvä, että saadaan sen tason pelaajia mukaan. Se on aina plussaa, kiitteli Honka.

Leijonat pelaa lauantaina Södertäljessä Tshekkiä ja sunnuntaina Tukholmassa Ruotsia vastaan. Aho ja Teräväinen ovat niissä peleissä jo mukana.

MM-turnaus alkaa Tanskassa 4. toukokuuta. Suomi pelaa alkusarjansa Herningissä kohdaten siellä avausottelussaan Etelä-Korean 5. toukokuuta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: