Lauantai 25.5.2019

Huuhkaja-pelaaja loistaa New Yorkissa espanjalaistähden seurakaverina

Luotu: 
30.4.2018 17:03
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomen maajoukkuejalkapalloilija Alexander Ring on suuri syy sille, että New York City FC keikkuu MLS-liigan ykkösenä.

NY City otti Pohjois-Amerikan liigan kärkipaikan sunnuntaina voitettuaan kotonaan FC Dallasin 3-1. Tappio oli Dallasille kauden ensimmäinen.

Ring teki jälleen tiukasti töitä keskikentän pohjalla. Hänen työnkuvaansa kuuluu pysyttely varsin alhaalla ja pallon toimittaminen luovempien roolien pelaajille, kuten argentiinalaiselle kymppipaidalle Maximiliano Moralezille.

Huuhkajatähti liikkuu jatkuvasti ja taloudellisesti. Turhaa säntäilyä ei ole, ja optimistisimmat taklauksetkin hän jättää tekemättä. Temperamenttinen Ring kuuluu selkeästi joukkueen johtajiin. Alhaalla pelaavana hän näkee koko kentän ja ohjaa jatkuvasti joukkuekavereitaan.

– Pitää kysyä muilta pelaajilta, miten he näkevät minun roolini joukkueessa. En halua itseäni laittaa mitenkään esille, lungisti ottelun jälkeen Cityn kopissa esiintynyt Ring rupatteli.

Rohkea pelaaminen kuuluu MLS:ään oleellisesti. Nopeatempoisuuteen tottuneessa Pohjois-Amerikassa ymmärretään, että katsomot tyhjenevät oitis, jos peruuttelu ja 0-0-pelit valtaavat alaa.

– FC Dallaskin jätti koko ajan kaksi, kolme pelaajaa ylös. Siinä on aina riskinsä. Luulen, että kaikki joukkueet pelaavat meitä vastaan aika samalla tavalla, kyttäävät vastaiskuja.

– Tärkein vaihe meidän pelissämme on hetki, kun menetämme pallon. Se yritetään voittaa mahdollisimman nopeasti takaisin. On tärkeää pelata kärsivällisesti ja luottaa siihen, että me luomme omat maalintekopaikat. Ja sitten vaan laitetaan palloa pussiin, Ring suunnittelee.

Alex Ring, 27, pelaa nyt toista kautta NY Cityssä. Ansiolistasta löytyvät myös HJK, Borussia Mönchengladbach ja Kaiserslautern. Suomen A-maaotteluita Ringillä on 43 kappaletta.

New York City FC:n jalkapalloilija David Villa otti pääroolin sunnuntaina. Villa teki voitossa Dallasissa kaksi maalia.

Illan ensimmäisellään Villa, 36, rikkoi 400 maalin haamurajan. Kun hän osui toistamiseen, seurajoukkue- ja maaottelumaaleja on espanjalaishyökkääjällä kasassa 401.

Joukkuekaveri, Suomen maajoukkuemies Alexander Ring iloitsee ”El Guajen” puolesta.

– Kun rikkoo 400 maalin rajapyykin, niin luulen, että se sanoo aika paljon miehestä ja hänen statuksestaan. Hienoa, että saan pelata hänen kanssaan, Ring jutteli heti pelin jälkeen Yankee Stadiumin pukukopissa.

Espanjan paidassa Villa on ollut voittamassa niin MM- kuin EM-kultaa. Samat mitalit löytyvät NY Cityn päävalmentajan Patrick Vieiran palkintokaapista.

– David jaksaa hämmästyttää asenteellaan joka päivä, Vieira sanoi.

– Hän tulee aina harjoituskentälle varhain ja tekee hommat täysillä joka päivä. Kun näkee hänen työtään, ei ihme, että yli 400 maalia on kasassa. Hän on tärkeä muuallakin kuin kentällä. Nuoremmille pelaajille hän on esimerkki siitä, miten ammattilaisena käyttäydytään.

Huippumaa Espanja pelaa luonnollisesti MM-kisoissa tulevana kesänä.

– Saamme olla onnekkaita, että meillä on Davidin kaltainen pelaaja joukkueessa. Mutta ei ole minun päätökseni, pelaako hän MM-kisoissa. Jos pelaa, olen erittäin onnellinen hänen puolestaan, ja koko seurakin on todella ylpeä, linjasi Vieira.

Vaatimaton David Villa piti joukkuetovereilleen puheen matsin jälkeen.

– Tunnette kyllä minut. Kun saa 400 ja 401 maalia kasaan, se on ihan kiva juttu. Mutta auttakaa minut tekemään myös se 402. maali, Villa virnisti.

Haastattelu: Pasi Tuominen, Bronx, New York

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: