Sunnuntai 16.6.2019

Kato käy SM-liigasta – KHL:n rahahanat houkuttavat

Luotu: 
1.5.2018 16:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jääkiekon KHL-liiga pyrkii karsimaan kulujaan. Tulevina vuosina sarjaan tulee budjettikatto, jonka päälle saa palkata yhden tähtipelaajan.

KHL:n budjettikatto ei silti tule merkitsemään, että SM-liiga kykenisi kilpailemaan KHL-seurojen kanssa. KHL imee Liigan parhaat pelaajat itselleen jatkossakin. Ne pelaajat, joilla ei ole kysyntää NHL:ssä.

Liigan kauden päätyttyä on uutisoitu useista lähtijöistä. Ässien Maksim Matushkin matkaa Metallurg Magnitogorskiin. Kärpät menettää Julius Junttilan ja Charles Bertrandin Sibir Novosibirskiin ja hyökkääjä Mikael Ruohomaan Neftehimik Nizhnekamskiin. Tapparasta Jukka Peltola siirtyy Sibiriin ja Dominik Hrachovina Barys Astanaan.

KHL:n lisäksi Euroopassa Sveitsin ja Ruotsin pääsarjat pystyvät maksamaan suomalaispelaajille parempaa palkkaa. Viime aikoina suomalaispelaajia on ruvennut kiinnostamaan myös Saksan pääsarja DEL.

Puheet Liigan tason romahtamisesta ovat silti liioiteltuja. Voittihan JYP tällä kaudella CHL:n mestaruuden. JYP oli siis paras KHL:n ulkopuolinen eurooppalaisjoukkue.

Vielä viime vuosikymmenellä nuorilla lupauksilla oli vaikeampaa saada peliaikaa Liigasta. Tilanne muuttui KHL:n myötä.

Viime vuosina Liigasta ovat putkahtaneet maailmalle esimerkiksi Patrik Laineen, Jesse Puljujärven ja Sebastian Ahon kaltaiset nuorisotähdet. Tällä kaudella Miro Heiskanen, Kristian Vesalainen, Rasmus Kupari ja Jesperi Kotkaniemi saivat Liigassa hyvin peliaikaa.

KHL:n rahahanat palvelevat myös suomalaisen jääkiekkoilun etua. Ilman KHL:ää Leijonien nuorisomaajoukkueiden pelaajat eivät saisi Liigassa yhtä paljon peliaikaa.

Jaa artikkeli: