Tiistai 25.6.2019

Leijonatkin otti kantaa homokohuun Teemu Selänteen jälkeen: ”Kaukalosta löytyy suvaitsevaisuutta”

Luotu: 
7.5.2018 10:37
  • Kuva: Alma media / SANNA TASKINEN
    Kuva
    YouTube-tähti Tuure Boelius, 17, julkaisi kappaleensa MM-kisojen alla. Hän on sanonut halunneensa herättää keskustelua kiekkopiirien homosensuurista.

Myös Leijonat on ottanut varovaisesti kantaa YouTube-tähti Tuure Boeliuksen kappaleen synnyttämän kohun johdosta. Homoseksuaalisuutta jääkiekossa käsittelevä kappale poiki tekijälleen jopa tappouhkauksia.

Iltalehti kertoi perjantaina vihamyrskystä, jossa 17-vuotiasta Boeliusta syytettiin jopa Leijonien häpäisemisestä ja artisti itse luonnehti monen ottaneen hänen biisinsä pyhäinhäväistyksenä. Kappale Lätkäjätkä-Ville kertoo jääkiekkoilijasta, joka ihastuu naisten suosiosta huolimatta kertojan roolissa olevaan Boeliukseen.

Kiekkolegenda Teemu Selänne herätti viikonloppuna huomiota otettuaan voimakkaasti kantaa Boeliuksen puolesta Twitterissä.

– Omasta ja Leijonien puolesta: ei todellakaan häpäise, päinvastoin. Hyvällä esimerkillä kannustetaan jokaista olemaan rohkeasti oma itsensä, onnellinen ja iloinen, ja jokainen tehköön sen omalla tyylillään. Me tuetaan sua. Hyvä, Tuure! Zemiä!

Pari tuntia myöhemmin myös Leijonat otti asiaan kantaa virallisella Twitter-tilillään, joskin tämä kannanotto jäi mediassa vähemmälle huomiolle.

–Kun MM-kisat on saatu voitokkaasti korkattua, on aika ottaa kantaa ajankohtaiseen asiaan: Leijonat arvostaa kaikkia kannustajiaan ja myös kaukalosta löytyy suvaitsevaisuutta, Leijonat twiittasi ja sai kiitosta ihmisoikeusjärjestö Setan puheenjohtajalta Viima Lampiselta.

Lampinen oli yrittänyt jo aiemmin herätellä Leijonia Twitterissä samaan tapaan kuin esimerkiksi tv-persoona Arman Alizad. Lampinen huomautti, että kannanotto oli varovainen:

– Kannanotto on kovin varovainen, mutta kun tietää, mihin siinä viitataan, niin onhan tämä nyt hienoa. Tai ehkä hieno alku? Hyvä Leijonat!

Myös muun muassa Kevan viestintäjohtaja Reija Hyvärinen kiitteli kannanottoa Twitterissä.

– Vapaus ja ihmisarvo kuuluvat ihan jokaiselle! Samoin niin hieno peli kuin jääkiekko! Tämä hockeymom (kiekkoäiti) kiittää. Samoin varmaan moni nuori lajin parista tai laidalta.

Hyvärinen oli jo aiemmin kommentoinut Selänteen kannanottoa, joka sai suuremman näkyvyyden ja keräsi paljon kiitosta. Kiittelijöiden joukossa olivat esimerkiksi laulaja-lauluntekijä Paula Vesala ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Veronika Honkasalo (vihr.).

Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Rosti

No niin Isän Jumalan varjeleva käsi oli takana ne ja vaihdoitte Hänet varjeluksen pakanajumala Molokin suvaitsevaisuuteen.Turnauksen lopun häviätte 100-0.Ei edes Teemun rohkaisu nostata tappion karvaasta suosta.Elämänne suurin selkäsauna ei kuitenkaan ole maailmanloppu.Kun menette kaukaloon seuraavan kerran ei kuitenkaan kannata mennä kysymään ohjetta ennustajaeukoilta,kuten pakanakommunisteilla on tapana.Tappion kärsineellä vain yksi tie ylöspäin.Leppoisaa lopputurnausta,vaikka hyvin lyhyeksi nyt se kuitenkin jäi.

Hannu Rautomäki

Valtamedia käy suvaitsevaisuuskampanjaansa tuomalla lehtiin ja televisioon sukupuolisien vähemmistöjen edustajia.
Niinpä TV-ohjelmien lisäksi euroviisuedustajaksikin saatiin YLE:n johdon valitsema ilman karsintakilpailua.
Jotain rajaa suvaitsevaisuuden pakkosyötössäkin.