Lauantai 19.1.2019

Valko-Venäjä tipahtaa yllättäen B-sarjaan – Korealla toivoa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.5.2018 20:59
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Lauantaina varmistui, että Valko-Venäjä putoaa jääkiekon parhaasta A-ryhmästä. Valko-Venäjä hävisi Itävallalle 0-4.

Valko-Venäjä on pelannut A-sarjassa yhtäjaksoisesti vuodesta 2005 lähtien. Maassa on panostettu jääkiekkoon paljon. Onhan Valko-Venäjän itsevaltainen presidentti Aljaksander Lukashenka jääkiekkofani ja pelaa kiekkoa itsekin, itseoikeutetusti numerolla 1.

Valko-Venäjä erotti valmentajansa Dave Lewisin kesken kisojen. Aiheellinen kysymys on, oliko moinen toimenpide fiksu.

Etelä-Korea sai perjantaina Yhdysvalloilta turpaansa 1-13. Lauantaina korealaiset ryhdistäytyivät. Turnausisäntä Tanska joutui yllättävän koville pelin päätyttyä Tanskan 3-1 -voittoon.

- Ensi kertaa pelasimme vähän rennompina ja peli oli tiukempi. Valitettavasti otimme vain liikaa jäähyjä ja se koitui kohtaloksemme tänäänkin. Muuten pelasimme yksinkertaisemmin ja se auttoi, arvioi Etelä-Korean kanadalaispelaaja Alex Plante, jonka Edmonton Oilers aikoinaan varasi ykköskierroksella.

Planten mukaan Etelä-Korea ei ole pelannut MM-kisoissa tasollaan.

- Vuosi on ollut vuoristorataa. En lähde selittelemään mitään. Yksi oudoimmista vuosistani urallani myös. Olen hyvin iloinen, miten pelasimme tänään Tanskaa vastaan, koska uskoin, että pystymme taistelemaan tänään.

Plante painottaa, että korealaisjoukkue ei ole menettänyt uskoaan.

- Kanada ja USA ovat Tanskaa parempia joukkueita. Mutta jääkiekossa on aina mahdollisuuksia. Olemme vain pelanneet liian monimutkaisesti ja se on koitunut kohtaloksemme. Olemme saaneet hyviä oppitunteja. Emme tietenkään tulleet tänne vain oppimaan, vaan haluamme menestyä.

Etelä-Korea päättää kisaurakkansa otteluun Norjaa vastaan. Voitto siitä matsista voisi pelastaa Etelä-Korean kisapaikan.

- Meillä on lepopäivä ennen sitä peliä. Tulee mielenkiintoista. Norja on hyvä jääkiekkomaa. Pelasin vuoden Norjassa. Riippuu siitä, miten tulemme peliin, miten he tulevat, ja miten kiekot pomppivat, Plante sanoi.

Latvia voitti Herningissä lauantaina Saksan 3-1. Voitto merkitsi, että Latvia voisi mennä puolivälieriin, jos voittaisi tiistaina Tanskan.

Latvian hyökkääjä Ronalds Kenins oli innoissaan.

- Se ratkaisi, millä tavalla pelasimme kaikilla osa-alueilla. Tiesimme, että tämä oli tärkeä ottelu. Kaikki olivat valmiina ja blokkasivat laukauksia. Maalivahtimme oli mahtava. Kaikki antoivat itsestään 100 prosenttia. Se toi meille voiton, Kenins sanoi.

Kolmannessa erässä Latvia pystyi hyvin rikkomaan Saksan peliä.

- Tiesimme, mitä pitäisi tehdä. Otimme Saksalta vauhdin pois keskialueella. Se oli avain, kertoi Kenins.

Keninsin mukaan Tanska-peliä ei vielä ajatella.

- Keskitymme yhteen otteluun kerralla. Nautimme nyt tästä voitosta ja pelaamme Kanadaa vastaan ennen Tanska-peliä. Askel kerrallaan.

Teksti: Otto Palojärvi, Herning

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: