Lauantai 19.1.2019

Kanadan NHL-tähden kasetti ei kestänyt – Palkkakuittailu puhuttaa MM-kisoissa

Jaa artikkeli:
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Leijonat murjoi Kanadan MM-jääkiekossa lauantaina 5-1. Kaikkien Kanadan NHL-tähtien kasetti ei kestänyt.

Ottelun jälkeen Kanadan puolustaja Aaron Ekblad syytteli Leijonia sukeltamisesta ja kävi jo ottelun aikana todella kuumana. Coloradon hyökkääjä Mikko Rantanen kuittasi Ekbladin puheet tylysti sunnuntaina.

- 5-1-voitto tuli, niin ei sitä tarvinnut hirveästi käydä läpi. Antaa heidän vaan sitten puhua, mitä haluavat. Jotkut pelaajat lukivat jostain, mitä hän oli sanonut, mutta ei sitä sen kummemmin käyty läpi, kaksi maalia Kanadaa vastaan tehnyt Rantanen kuittasi sunnuntaina.

Floridan Ekblad tienaa yhdestä kaudesta 7,5 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Ekblad oli kehuskellut tienesteillään Leijonien Veli-Matti Savinaiselle.

- Se on aika huono, jos yrittää tuollaisella päästä Savinaisen ihon alle. En usko, että se toimii. Kyllä siinä jotain muuta tarvittaisiin. Siinä mielessä tuo oli aika heikko vitsi, Rantanen naureskeli.

Leijonien tähti Sebastian Aho ei halunnut Ekblad-kohuun ottaa kantaa.

- En kommentoi sitä mitenkään, Aho sanoi.

Aho on kohdannut Ekbladin monta kertaa NHL:ssä. Floridan puolustaja on kuumentunut aiemminkin. Aho muistutti kuitenkin, että välillä pelaajilla menee vain tunteisiin.

- Se on niin pelikohtaista. Jos tulee paljon vaikka jäähyjä, niin kyllä itse kullakin voi kiehahtaa yli. Totta kai pohjoisamerikkalainen pelaajatyyppi on vähän tuollainen, Aho sanoi.

Lauantaina tuntui siltä, että Suomi sai enemmän virtaa Kanadan kuumenemisesta.

- Totta kai siitä pitää saada pelin aikana virtaa, jos näkee, että kaverilla on vaikeaa tai turhautuminen näkyy. Pitää vain itse tehdä sitten enemmän ja enemmän töitä. Ei niistä pelin jälkeen enää puhuta, Aho sanoi.

Kanadan supertähti Connor McDavid sanoi ottelun jälkeen, että tuomarilinja on MM-kisoissa kovin erilainen kuin NHL:ssä. Aho on ainakin osittain samaa mieltä.

- Kyllä varmasti jotkut asiat ovat vähän toisella tavalla. Aloituksissa katsotaan esimerkiksi varmaan vähän tarkemmin, mutta kaikki tietää sen. Ei ole varmaan yhtä oikeaa tapaa, on vain erilaisia tapoja viheltää. Kaikki tietää sen ja sen kanssa pitää vain elää, Aho sanoi.

Saako MM-kisoissa helpommin jäähyjä kuin NHL:ssä?

- No, en mä oikein tiedä. Ehkä vähän helpommin, Aho sanoi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: