Lauantai 19.1.2019

Leijonille karvas tappio Kanada-juhlien jälkeen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.5.2018 01:47
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Leijonien lauantain riemukas voitto Kanadasta vaihtui sunnuntaina pettymykseen. Saksa otti 3-2 -yllätysvoiton suomalaisista jatkoajalla.

Saksa puolusti hyvin ja laittoi paikoistaan tehokkaasti sisään. Leijonien hyökkääjän Mikko Rantasen mukaan Saksa hyvä ote ei yllättänyt.

- Ei se yllätyksenä tullut. Tiedettiin, että niillä on hyvä puolustava jengi. Sitoutuvat hyvin siihen omaan juttuun. Veskari pelasi huippupelin. Ei vain löydetty lääkkeitä tarpeeksi, Rantanen sanoi.

Toinen erä oli Leijonilta luvalla sanoen huono.

- Toisessa erässä päästettiin kaksi maalia ja mentiin häviölle siinä. Se maksoi. Kolmannessa erässä pelattiin hyvin ja saatiin hyvin painetta päätyyn. Olisi ollut paikat voittaa tämä peli, Rantanen harmitteli.

- Pitää muistaa, että pitää laittaa noista paikoista sisään ja saada muutama maali tehtyä, Rantanen jatkoi.

Rantasen mukaan Saksa-peli ei riemukkaan Kanada-voiton jälkeen tuntunut "välipeliltä".

- Ei ollut pakkopullaa. Saksa meni muutama kuukausi sitten olympiafinaaliin. Kyllä se näkyi. Koneet lakkasivat vaan meillä käymästä.

Leijonien puolustajan Juuso Riikolan mielestä Suomi hävisi liikaa kaksinkamppailuja.

- Dominoitiin ja dominoitiin. Mutta kyllähän kaveri voitti kaksinkamppailuita. Sellaisissa paikoissa me oltiin huonoja tänään, harmitteli Riikola.

Saksalla oli enemmän palautumisaikaa. Riikolan mukaan henkinen puoli ratkaisi enemmän.

- En mä usko, että muutamat tunnit siihen niin vaikuttaa. Kaikki lähtee kuitenkin siitä henkisestä puolesta. Kun katsoo kolmatta erää, miten me siellä pelattiin, niin ei siellä hirveästi mitään fyysistä väsymystä näkynyt.

Riikolan huhutaan siirtyvän NHL:ään. Hän toteaa, ettei huhujen ajattelu vaikuta pelaamiseen.

- Tietyllä tavalla joo, mutta kuitenkin peli on aina peli, mihin keskitytään ja fokusoidutaan. Ei siinä paljoa muuta tarvitse ajatella, kun tätä peliä ja turnausta.

Leijonilla on yhä sauma lohkovoittoon. Yhdysvallat pitäisi tiistaina voittaa varsinaisella peliajalla.

- Jatkopaikkaa lähdettiin hakemaan, mutta lohkovoittoa halutaan. Hyvä, että se on vielä omissa käsissä, Rantanen päätti.

Haastattelut: Otto Palojärvi, Herning

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: