Maanantai 21.1.2019

Connor McDavid pelasti Kanadan täydelliseltä häpeältä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.5.2018 01:58
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Jääkiekon MM-kisojen mestarisuosikilla Kanadalla tökkii. Joukkue hävisi viime lauantaina Suomelle 1-5 ja koki maanantaina pistemenetyksen Latviaa vastaan voitettuaan selvästi heikomman joukkueen vasta jatkoajalla 2-1.

Kanadan pelasti supertähti Connor McDavid. NHL:n tämän kauden pistekunkku sai kiekon maaliin Latvian maalivahdin Kristers Gudlevskisin huikean patjatorjunnan jälkeen.

McDavidilla näytti olevan pelin jälkeen kiire pukuhuoneeseen, mutta medialle tarjottiin sentään muutama kommentti tuttua pohjoisamerikkalaista kiekkojargonia.

- Hyvä peli oli. He pelasivat hyvin ja tiesimme, mitä he yrittäisivät tehdä. He eivät antaneet meille paljoa tilaa. Olisimme voineet olla aktiivisempia, mutta emme tehneet paljoa virheitä, McDavid summasi peliä.

McDavidin mukaan Latvia ei tarjonnut yllätyksiä.

-Tiesimme, että he sumputtaisivat alueen. Heidän maalivahtinsakin oli hyvä ja se oli hyvä heille. Mutta löysimme keinot voittoon jatkoajalla.

Latvian leirissä oltiin ylpeitä kovasta taistosta.

- En ole pettynyt. Pelasimme helvetinmoisen ottelun. Maalivahtimme oli uskomaton. Tämä oli hieno suoritus, vaikka tietysti harmittaa, että hävisimme sekä USA:lle että Kanadalle jatkoajalla, seuratasolla Eisbären Berliniä edustava hyökkääjä Rihards Bukarts sanoi.

Etukäteen odotettiin, että Latvia säästelisi energiaa tiistain Tanska-otteluun, jossa Latvialla on mahdollisuus napata jatkopaikka. Kanadaa vastaan joukkue painoi kuitenkin kovaa.

- Olen todella ylpeä jokaisesta jätkästämme pukuhuoneessa ja muista joukkueen jäsenistä. Huomenna meillä on viimeinen alkusarjapeli. Siinä on kova panos, Bukarts totesi.

Tanska on saanut levätä kaksi päivää. Latvialla on palautumisaikaa ainoastaan 21 tuntia.

- Hauskaa vain. Tulimme tänne pelaamaan jääkiekkoa ja olemme osoittaneet osaavamme pelata hyvää kiekkoa. Se on viimeinen alkusarjapeli ja virtaa riittää varmasti, totesi Bukarts palautumisajasta.

Latvia sai Kanadan leiristä tunnustusta.

- Latvia todellakin pelasi hyvän ottelun. Meille oli yllättävää, että kolmanteen erään mennessä olimme saaneet vasta yhden maalin, arvioi jo kuudetta kertaa MM-kisoissa pelaava Buffalo Sabresin hyökkääjä Ryan O´Reilly Sport Contentille.

O´Reillyn mukaan myös Kanadan heikko viimeistely päästi Latvian mukaan.

- Aloitimme kyllä hyvin ja toteutimme peliämme. Emme vain saaneet kiekkoa maaliin. Latvia pääsi peliin mukaan ja he saivat momentuminsa. He tekivät kovasti töitä. Meidän piti löytää keinot voittoon.

Gudlevskis oli huippuvedossa, kuten oli ollut Kanadaa vastaan Sotshin olympialaisten puolivälierissä neljä vuotta sitten.

- Hän on loistava maalivahti. Hän muutti pelin kulun. Joskus käy niin. Meidän on tehtävä asioita paremmin, O´Reilly kehui Gudlevskisia.

Kanadan valmentaja Bill Peters teki kesken ottelun ketjumuutoksia. O´Reillyn mukaan ne olivat tarpeen.

- Ketjumuutokset ovat tavallisia. Tämä on lyhyt turnaus ja muutoksia on tehtävä, jos koostumukset eivät toimi. Itseni pitää löytää roolini joskus vasempana tai oikeana laitahyökkääjänä. Huomenna on jälleen mahdollisuuksia hienosäätää ja olla valmiita.

Jatkoaikaa pelattiin kolmella kolmea vastaan. Silloin Connor McDavidin taito tuli esiin.

- Connor on niin hyvä kiekon kanssa ja vauhdillaan hän löysi tiensä muurin yli. Se oli valtava maali, kehui O´Reilly.

Tiistaina Kanada kohtaa Saksan.

- Emme mieti vielä puolivälieriä. Keskitymme Saksa-otteluun. Emme olleet tänään parhaimmillamme. Täytyy tehdä muutoksia ja löytää itsemme sekä pelata paremmin, O´Reilly päätti.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Herning

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: