Maanantai 27.5.2019

Leijonat murjoi USA:n – Palkinnoksi lohkovoitto ja puolivälierävastustajaksi Sveitsi

Luotu: 
15.5.2018 17:40
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Leijonat toipui sunnuntain jatkoaikatappiostaan Saksalle komeasti jääkiekon MM-kisoissa. Tiistaina Suomi tyrmäsi Yhdysvallat 6-2 ja saavutti lohkovoiton. Palkinnoksi Suomi saa torstain puolivälieräottelussa vastustajakseen Sveitsin.

Suomen sankareihin lukeutui maalivahti Harri Säteri, joka oli torjunut Yhdysvallat kumoon myös viime vuoden MM-kisojen puolivälieräottelussa Kölnissä. Säteri piti Suomen joukkueen esitystä kaiken kaikkiaan loistavana.

- Hyvä matsi. Äijät pelasivat tosi hyvin. 60 minuuttia painettiin, eikä passivoiduttu lopussa. Puolustettiin keskustaa tosi hyvin. Mukava oli pelata, Säteri sanoi.

Sebastian Aho teki kolme maalia. Hänestä tuli Leijonien yhden turnauksen kaikkien aikojen paras pistemies.

- Onnea Sepelle vaan. Onhan se ovella pelaaja. Ei varmasti ole kovin kuti, mutta todella ovela on, ja tekee töitä paljon, Säteri kiitteli Ahoa.

Suomella riitti onnistujia ja NHL:n supertähtikin sai oppitunnin. Patrick Kane oli Juuso Riikolan hienossa taklauksessa ottavana osapuolena.

- Ei siinä mitään sen suurempaa. Kerkesin huomaamaan, kuka oli vastassa, Riikola sanoi vaatimattomana.

Leijonat hävisi alkusarjassa Tanskalle ja Saksalle, mutta voitti Kanadan ja Yhdysvaltojen kaltaiset NHL-joukkueet. Riikolan mukaan pelin taso on Suomella hyvää, mutta aina löytyy viilattavaa.

- Ihan hyvää pelaamista ollut. Pieniä juttuja on, joita pitää parantaa, ja pitää keskittyä niihin. Tällä tasolla kaikki pelaa niin hyvin, että ne pienet jutut, kuten kummalla puolella maila on paineeseen mentäessä, mitä syöttöjä peität, niin semmoiset ratkaisevat, kuinka hyvin tuolla pelaa.

Suomen joukkueesta löytyy uskoa, että turnaus jatkuu nousujohteisena.

- On käyrä nousussa. Totta kai käyrä välillä heittelee pelistä toiseen, mutta nyt on varmasti nousussa. Uskon, että pystytään vielä nostamaan tasoa, kiitteli Leijonien NHL-puolustaja Markus Nutivaara.

Nutivaara painottaa, ettei lohkovoiton merkitystä tule vähätellä, vaikka seuraavassa pelissä pelataankin kerrasta poikki -menetelmällä.

- Onhan se iso asia itseluottamukselle. Koko ajan on kyllä luotettu toisiimme. On tiedetty, että kun peli on hyvää ja kaikki tekee hommia toisille, kaikki on kyllä hyvin.

Leijonat ja Sveitsi pelaavat Herningissä torstaina.

- Aika vähän Sveitsistä tiedän. Totta kai sinne on niitä NHL-apuja tullut. Kova joukkue on varmasti Sveitsilläkin. Hyvä peli on tulossa, arvioi Nutivaara seuraavaa haastetta.

Sveitsin pelaajista Nutivaara nostaa esiin kovan luokan NHL-puolustajan.

- Roman Josi on ollut semmoinen, jota olen seurannut, ennen kuin tulin NHL:ään. Se on ihan ykköspuolustaja.

Haastattelut: Otto Palojärvi, Herning

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: