Torstai 23.5.2019

Atletico Madrid voitti Eurooppa-liigan

Luotu: 
17.5.2018 10:52
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Atletico Madrid on voittanut jalkapallon Eurooppa-liigan mestaruuden. Keskiviikkona Lyonissa pelatussa loppuottelussa Atletico voitti ranskalaisen Olympique Marseillen maalein 3-0. Antoine Griezmann maalasi kahdesti ja kolmannesta osumasta vastasi Gabi.

Eurooppa-liigan mestaruuden Atletico voitti nyt kolmannen kerran. Vuonna 2009 brändätyn liigan edeltäjiä olivat UEFA Cup ja Euroopan Cup-voittajien Cup.

Loppuotteluun suosikkina lähtenyt Atletico Madrid siirtyi 21. minuutilla 1-0-johtoon. Marseillen maalivahti Steve Mandanda tavoitteli avauksella Andre-Frank Zambo Anguissaa. Tämän kuoletus epäonnistui täydellisesti, mikä avasi Gabille syöttöpaikan. Griezmann hoiteli viimeistelyn kylmän rauhallisesti.

Toinen puoliaika ehti edetä vain hetken, kunnes Griezmann oli toistamiseen pahanteossa. Koke antoi vapauttaneen syötön, ja Griezmannin viimeistely oli taas viileä. Ottelun loppuhetkillä Koke tarjoili maalipaikan vielä Gabille.

Marseille oli pelissä hyvin mukana ja peli oli tasaisempi kuin tulos antaa ymmärtää. Avausjaksolla koettu takaisku oli kuitenkin liikaa: joukkueen kapteeni ja avainpelaaja Dimitri Payet loukkantui ja joutui jättämään kentän.

Mestareuden liigan finaali pelataan Kiovassa 26. toukokuuta. Vastakkain ovat Real Madrid ja Liverpool.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: