Maanantai 27.5.2019

NHL-tähdetkö MM-kisoissa raittiita? – USA todistanut väitteet vääriksi

Luotu: 
17.5.2018 10:59
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
    "Johnny The Hockey"
|

Leijonien 6-2 -voitto Yhdysvalloista jääkiekon MM-kisoissa on riemastuttanut Suomessa. Onhan USA:lla Tanskan kisoissa jalkeille kenties kovin joukkue MM-kisoissa koskaan. Johnny Gaudreaun ja Patrick Kanen kaltaiset tähdet ovat NHL:n eliittiä.

Avoin kysymys on, miten tosissaan Yhdysvallat MM-kisoissa pelaa? Herningissä on saatu silminnäkijähavaintoja amerikkalaispelaajien alkoholihuuruisesta juhlinnasta.

Calgary Flamesin tähtihyökkääjä Gaudreau, lempinimeltään ”Johnny The Hockey” bongattiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Herningin linja-autoaseman 7 Eleven -kaupasta alkoholia ostamassa. Yhdysvalloilla oli seuraavana päivänä ottelu Norjaa vastaan, joka päättyi amerikkalaisten 9-3 -voittoon.

Todistettavasti amerikkalaispelaajia nähtiin Herningin baareissa viihteellä lauantaina, sunnuntaina, maanantaina ja tiistaina. Uusi Suomikin oli todistamassa amerikkalaisten kosteaa juhlintaa tiistaina. Gaudreaulla oli iloinen meno päällä, eikä Suomelle koettu tappio näyttänyt ”Johnny The Hockeyta” masentavan.

”Uusi Suomikin oli todistamassa amerikkalaisten kosteaa juhlintaa tiistaina”

Yhdysvaltojen joukkueella ei ole MM-kisoissa sääntöjä ”kotiintuloajoista”. Pelaajat saavat tehdä, mitä heitä huvittaa.

MM-turnausta ei seurata Yhdysvalloissa. Skandaaleja kotipuolessa ei tule, vaikka pelaajat heittäytyvät viihteelle. Jos touhu olisi maajoukkueessa ”spartalaista”, NHL-tähdet tuskin tulisivat päivärahakorvauksella MM-kisoihin.

Paikan päällä Herningissä on ollut amerikkalaistoimittajista vain The Athleticin Julie Robenhymer, entinen Miss New Jersey, joka on raportoinut suomalaiskisaturistien kännisekoilusta, mutta jättänyt uutisoinnin amerikkalaispelaajien juhlinnasta vähemmälle.

Juhlinnastaan huolimatta Yhdysvallat on voittanut kuusi ottelua. Alkusarjassa joukkue hävisi vain Suomelle.

Mikäli Yhdysvallat voittaisi maailmanmestaruuden, olisi se kova suoritus. Antavathan jenkkipojat juhlahumunsa takia vastustajilleen tasoitusta.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Rosti

Kotona Valloissa 2 viikon kiekkoturnaus ,jossain EUn tuppukylässä on vain KHL ja NHL liigojen uusien kykyjen viihdeturnee.Pienissä EU valtioissa (Ruotsi,Tsekki,Slovakia,Suomi)turnauksella voimakas kansallistunnetta vahvasti kohottava vaikutus.Nyt sitten kohotaan tässä ja nyt .Loppuottelussa vieläkin enemmän.