Tiistai 18.6.2019

Sveitsi täräytti jättipaukun – Pudotti Kanadan MM-finaalista!

Luotu: 
20.5.2018 00:01
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Sveitsi täräytti jääkiekon MM-kisoissa megapommin. Suomi-voiton jatkoksi Sveitsi kukisti lauantaina välieräottelussa Kanadan 3-2 ja eteni finaaliin.

Kanadan NHL-tähdet vaikuttivat hämmentyneiltä.

- Pettymys tietysti. Olisimme voineet hoitaa tämän pelin helposti. Emme antaneet heidän huseerata liikaa, ja kaikki mitä he tekivät, oli pelin pitäminen tiukkana, onnistuminen maalinteossa harvoista paikoistaan, kommentoi Kanadan hyökkääjä Ryan O´Reilly MM-kisojen kovinta shokkia pitkään aikaan.

Sveitsin maalivahti Leonardo Genoni oli ottelun sankari.

- Hän pelasi hienon pelin. Hän on hieno maalivahti. Otti uskomattomia koppeja, O´Reilly sanoi.

O´Reillyn mukaan Kanadan olisi silti pitänyt voittaa, Genonin unelmapelistä huolimatta.

- Olisimme voineet suoriutua tästä ottelusta aivan erilaisin lukemin. Emme liikkuneet, kuten olisi pitänyt, ja he tappoivat meidät. Heidän ylivoimamaalinsa olivat valtavia.

Nyt Kanadan on ladattava itsensä pronssiotteluun Yhdysvaltoja vastaan.

- Tulee vaikea peli. Amerikkalaisilla on hyvä joukkue ja he voittivat meidät aiemmin. Haluamme nyt todistaa olevamme heitä parempi joukkue. Haluamme päihittää heidät, O´Reilly päätti.

Sveitsin leirissä tunnelma oli epäuskoinenkin.

- Varmaankin suurin koskaan. Hullu turnaus ollut meille toistaiseksi. Meillä oli ylä- ja alamäkemme ja vähän vaikea startti, mutta pukuhuoneessa on koko ajan ollut positiivinen fiilinki, kommentoi seuratasolla New Jersey Devilsissä NHL:ssä pelaava puolustaja Mirco Müller Sport Contentille.

Kanada hallitsi peliä, mutta Sveitsi pelasi uhrautuvasti. Taisto oli hurja.

- Tiesimme, että pitäisi voittaa. He olivat tietysti paljon meitä parempia kiekon kanssa ja loivat paikkoja, mutta ansaitsimme silti voittomme. Pieni maa. Suuntaamme innoissamme huomiseen finaaliin, Müller totesi.

Müllerin mukaan ottelu Kanadaa vastaan oli raskaampi kuin Suomea vastaan.

- Meillä oli paljon enemmän työtä omalla alueella kuin Suomea vastaan. Pysyimme mukana sen ansiosta pelissä. Maalivahtimme pelasi tietysti uskomattoman ottelun. Otti niin paljon avaintorjuntoja, eikä päästänyt eteensä paluukiekkoja.

SC Berniä seuratasolla edustava maalivahti Genoni oli Sveitsin sankari.

- Kyllä, ehdottomasti hänen pitäisi pelata NHL:ssä. Molemmat maalivahtimme ovat olleet hullun hyviä koko turnauksen ajan. Ilman heitä emme olisi finaalissa, kehui Müller

Sveitsi pelaa kultamitalista. Sitä Müller ei olisi uskonut.

- Onhan tämä hullua. En ole koskaan ollut finaalissa. Yritän nauttia tästä niin paljon kuin mahdollista. Paljon fanejakin tuli tänne edellisen voittomme jälkeen. Hullu tunne.

Sunnuntaina finaalissa Sveitsi kohtaa Ruotsin.

- Nautimme tänä iltana vähän aikaa pukuhuoneessa. Huomenna edessä on jälleen pitkä päivä. Täytyy saada vähän lepoa ja hyvää ruokaa. Olemme sitten valmiita huomiseen.

Haastattelut: Otto Palojärvi, Kööpenhamina

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: