Tiistai 22.1.2019

Suomen rallin "nuoriso-osasto" loisti Portugalissa

Jaa artikkeli:
  • Kuva: Miika Wuorela / Autotoday
    Kuva
|

Vaikea alku kääntyi Portugalin MM-rallissa suomalaiskuljettajien menestykseksi vasta loppumetreillä. Kovimmat sinivalkoiset suoritukset nähtiin tällä kertaa "nuoriso-osaston" edustajilta.

Esapekka Lappi, 27, yritti kaikkensa, mutta Teemu Suninen, 24, kiiruhti karkuun aivan liian ripeää tahtia. Se oli rallin juoni jo lauantaina, eivätkä sunnuntain erikoiskokeet tuoneet muutosta kisan kulkuun.

Suuria eroja suomalaiset eivät saaneet välilleen kehitettyä, mutta pienikin etu riittää. Lappi myönsi rehdin kilpakumppanin tavoin tappionsa.

- Kyllä tänäänkin vielä ajettiin kovaa kisaa. Teemu ansaitsee kuitenkin sijoituksensa. Mekin koetimme ilman muuta tulla kovaa, mutta ei vain riittänyt.

- En ole näin kovaa ennen ajanut. Pari päivää tultiin aivan rajoilla. Eilen illallakin olin aivan loppu kovan päivän jälkeen, Lappi tunnelmoi.

Lapilla osakilpailuvoitto jo tilillä on viime kesän Neste Rallista, mutta Suniselle samppanjan roiskuttaminen oli ensimmäinen kerta.

Maalissa, 20 erikoiskokeen jälkeen Suninen oli 7,4 sekuntia Lappia vikkelämpi. Vielä sunnuntaiaamuna kolmossijaa pitänyt espanjalaiskonkari Dani Sordo oli päivän viiden erikoiskokeen aikana jätetty tylysti viidenneksi suomalaisten toimesta.

Sordo hävisi Suniselle 13,2 sekuntia.

- Tosi hienoa, mahtavaa, Suninen tuuletti.

Tavallisesti hiljainen ja sanansa punnitseva mies oli rallin maalissa silmin nähden onnellinen suorituksestaan. Suninen onnistui vasta kuudennessa kisassaan WRC-autolla siinä, mikä monilta jää haaveeksi pidemmällä aikavälillä.

Paikka MM-rallin palkintokorokkeella on kova juttu.

- Kyllä tässä sai puristaa kaikkien kolmen päivän ajan ihan maksimia. Tällaisella suorituksella saa myös tallipäälliköiden huomion, mikä on hyvä asia tulevaisuuttani ajatellen. Esapekka antoi hyvän haasteen koko rallin ajan, en päässyt levähtämään hetkeksikään.

Thierry Neuville ajoi Portugalin MM-rallissa voittoon ja nousi MM-sarjan kärkeen. Pisteittä jäänyt Sebastien Ogier on 19 pistettä perässä. Kolmantena oleva Ott Tänak on jäänyt kärjestä jo 57 pistettä.

Portugalissa keskeyttäneen Jari-Matti Latvalan tilanne on luvalla sanoen toivoton. Eroa kärkeen on 88 pistettä.

Seuraava MM-ralli ajetaan Italiassa 7.-10. kesäkuuta.

Haastattelut: Miika Wuorela, Matosinhos

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: