Tiistai 18.6.2019

Ruotsi voitti MM-kultaa – Sveitsi oli hyvin lähellä superyllätystä

Luotu: 
21.5.2018 02:14
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Ruotsi voitti jääkiekon MM-kultaa toisen kerran peräkkäin. Loppuottelussa Kööpenhaminassa Ruotsi joutui kuitenkin koville. Sveitsi taipui vasta rankkarikisan päätteeksi 2-3.

Sveitsi oli todella lähellä maailmanmestaruutta. Ruotsalaisista huokui helpotuksen tunne,

- Epätodellinen tunne. Todella upealta tuntuu. En ole voittanut mitään aikoihin, seuratasolla Anaheim Ducksissa pelaava Ruotsin puolustaja Hampus Lindholm sanoi Sport Contentille.

Lindholm antoi tunnustusta vastustajalle. Peli oli tiukka ja Ruotsi oli lähellä tappiota.

- Sveitsi antoi itsestään kaiken. Heillä oli todella hyvä maalivahti. Täytyy antaa heille tunnustusta.

Lindholm painotti, ettei ole merkitystä, millä tavalla mestaruus tuli.

- Meni pitkän kaavan kautta. Kaivoimme tämän voiton kuitenkin kovalla työllä ja vain sillä on merkitystä. Juttelimme, ettei häviämistä voi pelätä. Siksi voitimme.

Lindholm muistuttaa jääkiekon olevan joukkuepeli. Sveitsi toi hänelle mieleen Stanley Cupin finaaleihin edenneen Vegas Golden Knightsin.

- En itse asiassa ole yllättynyt. Heillä on hyvä joukkue ja he pelasivat hyvin. Katsokaa NHL:ää ja Vegasia. Jos joukkue pelaa hyvin yhteen ja on hyvä maalivahti, voi päästä minne vain.

Ruotsi sai toisen kerran peräkkäin MM-kisoihin lähes joukkueellisen NHL-pelaajia. Joukkue voitti toisen perättäisen MM-kultansa.

- Moni sanoi kyllä, koska turnaus oli lähellä kotia. Moni myös halusi tulla mukaan, koska halusi voittaa jotain NHL-kauden pettymyksensä jälkeen. Maajoukkueen johto teki myös hyvää työtä, että sai meidät mukaan, arvioi Lindholm.

Lindholmin mukaan oli erityistä, että sai pelata MM-kiekkoa niin lähellä kotia. Onhan hän kotoisin Helsingborgista Etelä-Ruotsista.

- Pitkä turnaus, mutta tällaisessa paikassa voi pitää hauskaa ystävien ja joukkueen kanssa. Ei ollenkaan huono, vaikka kestää vähän kauemmin.

Suomen ja Kanadan pysäyttänyt Sveitsin maalivahti Leonardo Genoni oli Sveitsin tähti. Hän piinasi myös Ruotsia ja rankkarikisassakin hän antautui vain kahdesti.

- Tietysti tällä hetkellä tunne on valtavan pettynyt. Mutta en malta odottaa hetkeä, kun rupean olemaan tästä ylpeä. Joukkue teki uskomattoman teon, mutta näimme jo näkyjä, että sveitsiläiset juhlivat, joten tuntuu raskaalta, kommentoi Genoni.

Genoni painotti Sveitsin joukkueen yhtenäisyyden olleen joukkueen ase.

- Todella hyvä joukkue, kuten viisi vuotta sitten varmasti oli (Sveitsi voitti myös 2013 hopeaa). Tämä oli todellakin joukkue, joka pystyi yhtenäisenä pelaamaan tällä korkealla tasolla, Genoni sanoi.

Rankkarikisan ratkaisua Genoni ei suuremmin analysoinut.

- Olin tilanteessa myöhässä. Meni sisään.

Genonia huhutaan NHL:ään. Kanadan tähtipelaajat ihmettelivät lauantaina, miksi Genoni ei jo pelaa siellä. Genoni itse kommentoi NHL-huhuja vitsikkäästi.

- Minäkö, miksi?

Siksi koska olet niin hyvä maalivahti.

- Okei, kiitos.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Kööpenhamina

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: