Lauantai 23.2.2019

Ruotsin valmentaja palautti NHL-tähdet MM-kisoihin – Toinen perättäinen mestaruus

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.5.2018 12:25
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Ruotsissa tehtiin 2002 merkittävä päätös maan jääkiekon suunnasta. ”Kaikki Pelaa -ideologia” lopetettiin ja juniorivalmennuksessa keskityttiin joukkueen sijaan yksilöihin.

Tulokset puhuvat puolestaan. Lähes 100 ruotsalaista pelaa nykyään NHL:ssä. Ruotsista tulvii NHL:n huippupelaajia.

Tällä vuosikymmenellä Ruotsi on voittanut MM-kultaa 2013, 2017 ja 2018. On itse asiassa hämmästyttävää, ettei mestaruuksia ole tullut enemmän.

Syyllinen oli Ruotsin edellinen päävalmentaja Pär Mårts. Hän suhtautui NHL-pelaajien erityisvaatimuksiin nuivasti ja ilmoitti, ettei katso NHL-pelejä edes tv:stä.

Asenne muuttui, kun Rickard Grönborg tuli päävalmentajaksi.

- Valmentajat tulevat nykyään luoksemme juttelemaan ja kyselemään kuulumisia. Viestittelevät pitkin kautta. Se on mukavaa, että he välittävät ja haluavat meidät mukaan. Kun yksi pelaaja sanoo kyllä ja kyselee muita mukaan, on se kuin ketjureaktio, kiittelee Nashville Predatorsin hyökkääjä Viktor Arvidsson.

Arvidssonin mukaan maajoukkueessa on Grönborgin komennossa myös hauskaa. Eikä vähiten siksi, että NHL-pelaajia on niin paljon mukana.

- Olemme hyviä ystäviä. Olemme pelanneet ennenkin yhdessä. Se on iso osa tätä.

Grönborgille Arvidsson antaa ison tunnustuksen.

- Hän tekee hienoa työtä. Saa pelaajat tänne ja valmentaa meitä hyvin. Hän iso osa tätä valmennustiimeineen. Kaikki ovat tehneet hienoa työtä organisaatiossa ja me laitamme vain kaukalossa kulkemaan.

Sveitsi oli kuitenkin lähellä aiheuttaa ruotsalaisille MM-finaalissa ison shokin. Ruotsi onnistui voittamaan 3-2 vasta rankkarikisan jälkeen.

- Heillä on paljon hienoja pelaajia, joista kaikki eivät olleet edes täällä. Sveitsi on hieno jääkiekkomaa, jossa on yksi Euroopan huippuliigoista. He voittivat tässä turnauksessa Suomen ja Kanadan, mikä todistaa Sveitsin olevan huippumaiden joukossa, kehui Arvidsson sveitsiläisiä.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Kööpenhamina

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Nenonen

OnnittelutRuotsille MM-kullasta ja Sveitsille liki sensaatiomaisesta turneesta. Te pöllytitte ennakkoluulottomasti meidät ja Kanadan ja lähellä oli, että myös Ruotsin.
Loppuottelu oli jännä ja hyvin viihdyttävä matsi, hieno urheilutapahtuma, josta kiitän sydämellisesti molempia joukkueita!!