Maanantai 20.5.2019

Suomi näkyi Tanskassa muussakin kuin jääkiekossa

Luotu: 
22.5.2018 10:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Suomen maajoukkueesta tutut Tim Sparv ja Markus Halsti voittivat Tanskan mestaruuden. Teemu Pukki ja Paulus Arajuuri saivat hopeaa.
|

Tanskassa pelattu jääkiekon MM-turnaus varasti urheilun mediahuomion Suomessa, vaikka Leijonien taival päättyi jo ennen välierävaihetta. Vähemmälle huomiolle jäi Tanskan jalkapalloliigan mestaruustaisto, jossa suomalaispelaajat olivat osallisena.

Mestaruuden voitti jääkiekon MM-kisakaupungissa Herningissä kotiottelunsa pelaava FC Midtjylland, joka ratkaisevassa ottelussa maanantaina kukisti Horsensin 1-0. Mestarijoukkueen suomalaispelaajista Tim Sparv oli maanantaina Midtjyllandin avauskokoonpanossa ja Markus Halsti vaihtopelaajana.

Hopealle sijoittui kööpenhaminalaisseura Bröndby, jossa pelasivat tällä kaudella Teemu Pukki ja Paulus Arajuuri. Molemmat olivat avauksessa Bröndbyn pelatessa 1-1 -tasapelin Aalborgin kanssa.

Bröndby vahvistaa, ettei Pukki jatka seurassa enää tämän kauden jälkeen. Hän ehti pelata Bröndbyssä neljän vuoden ajan.

Pukki, 28, ehti pelata Bröndbyssä 125 ottelua. Hän teki seuran paidassa 54 maalia.

Edellisinä kausinaan KTP:ssä, Sevillassa, HJK:ssa, Schalkessa ja Celticissa Pukki teki vuosina 2006-14 yhteensä 34 maalia.

Tanskan liigaa ei mielletä Suomessa kovatasoiseksi sarjaksi. Euroopan huippuliigojen, Saksan Bundesliigan, Espanjan La Ligan, Italian Serie A:n ja Englannin Valioliigan kanssa Tanska pääsarja ei tietenkään ole verrattavissa, mutta Tanskassa pelataan Euroopan hyvällä keskitasolla.

Pukki on tärkeässä roolissa tulevan syksynä, kun Suomen maajoukkue Huuhkajat aloittaa taistelun Kansojen Liigassa paikasta 2020 EM-turnaukseen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: