Tiistai 18.6.2019

Hjallis Harkimon teotkin kalpenevat – Seinäjoella vaihdettiin taas valmentajaa

Luotu: 
22.5.2018 14:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jalkapallon Veikkausliigassa kolmanneksi viimeisenä oleva Seinäjoen Jalkapallokerho (SJK) on antanut potkut päävalmentajalleen Tommi Kautoselle. SJK:n hallitus teki päätöksen asiasta myöhään maanantai-iltana, kun kausi ei ollut alkanut seuralla toivotunlaisesti.

SJK:n uusi päävalmentaja on Alexei Eremenko senior. Eremenko tuo mukanaan oman apuvalmentajan ja he aloittavat tehtävässään välittömästi.

Kautonen sai lähteä vain kahdeksan ottelun tulosten perusteella. Vaikka tulostaso ei todellakaan vakuuttanut, voi valmentajavaihdosta näin lyhyen ajanjakson näytöillä pitää hämmästyttävänä.

Vieläkin hämmästyttävämpää on, että Eremenko on jo SJK:n kuudes päävalmentaja 16 kuukauden sisään. Kun Simo Valakari, joka oli valmentanut seuran kultaan, hopeaan ja pronssiin, sai viime vuoden helmikuussa lähteä, on SJK ollut tuuliajolla.

Valakarin seuraajista Sixten Boström sai potkut viime kesäkuussa. Jose Manuel Roca sai kenkää syyskuussa ja kauden viimeisissä peleissä SJK:ta valmensivat Brian Page ja Toni Lehtinen.

Kautonen pestattiin SJK:n luotsiksi viime lokakuussa. Sopimus oli kolmivuotinen, mutta se irtisanottiin jo puolen vuoden jälkeen.

SJK on Suomen toiseksi rahakkain jalkapalloseura. Kiinteistöbisnesmies Raimo Sarajärvi on tehnyt seurassa upeaa työtä. SJK:lle on rakennutettu myös upea stadion.

Urheilullisella puolella tilanne on kuitenkin pahasti sekaisin. Hjallis Harkimo on 1990-luvun hullujen vuosien jälkeen myöntänyt, ettei tehnyt oikeita ratkaisuja annettuaan Jokereissa tiuhaan valmentajapotkuja.

Sarajärvi ei ole Harkimon sanoista välittänyt. Eikä hänen tarvitsekaan välittää, jos osuukin Eremenkon kanssa kultasuoneen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: