Tiistai 22.1.2019

Lauri Markkanen tulokastähdistöön – Ei mitään katteetonta hehkutusta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.5.2018 23:32
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Koripallon NBA-liiga on julkistanut kauden 2017-18 tähdistöviisikkonsa. Chicago Bullsin Lauri Markkanen mahtui mukaan.

Muut tähtiviisikkoon valitut olivat Utahin Donovan Mitchell, Philadelphian Ben Simmons, Bostonin Jayson Tatum ja LA Lakersin Kyle Kuzma.

- Kunnia päästä näiden kavereiden joukkoon, Markkanen kommentoi Twitterissä.

Simmons valittaneen varmuudella NBA:n vuoden tulokkaaksi. Yhtä suurella varmuudella voi arvioida, että hän on NBA:n 2020-luvun merkittävimpiä tähtiä.

Myös Markkanen on hyvällä vauhdilla kipuamassa tähtien joukkoon. Markkanen sijoittui tulokkaiden pistetilastossa kuudenneksi (sijoitus koko liigassa 63:s) ja levypallotilastossa kolmanneksi (40:s).

Markkasen läpimurto NBA:ssa on viime vuosien merkittävimpiä suomalaisia urheilutarinoita. Pääsy NBA:n tulokastähdistöön kruunaa hänen kautensa.

Suomalaista urheilumediaa on tosin syytelty Markkasen tarpeettomasta hehkuttamisesta. Suomalaiseen peruspessimismiin kuuluu, ettei iloita saa, vaan tulee tuoda mörköjä esille ja esittää asiat negatiivisessa valossa, vaikka urheilija menestyisi kuinka hyvin.

Se on tietysti fakta, ettei Markkasta vielä voi kutsua ”supertähdeksi”, vaikka hän on Yhdysvalloissa jo esimerkiksi Teemu Selännettä tunnetumpi urheilija.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: