Perjantai 24.5.2019

Huuhkajien maalivahdille komea sopimus

Luotu: 
23.5.2018 15:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomalaisjalkapalloilijoiden huippusopimukset ovat viime vuosina olleet vähissä. Jari Litmasen ja Sami Hyypiän edustaman ”kultaisen sukupolven” jälkeen suomalaisläpimurtoja on nähty Euroopan huippusarjoissa vähemmän.

Saksan Bundesliigassa Lukas Hradeckylla kulkee kuitenkin kovaa. Keskiviikkona vahvistettiin Hradeckyn tehneen Bayer Leverkusenin kanssa viisivuotisen sopimuksen.

Hradecky, 28, siirtyi Bundesliigaan tanskalaisesta Bröndbystä 2015 tehtyään sopimuksen Eintracht Frankfurtin kanssa. Hän nousi heti Frankfurtin ykkösmaalivahdiksi ja lujitti pian asemansa Bundesliigan arvostetuimpien maalivahtien joukossa.

Frankfurt sijoittui Bundesliigassa tällä kaudella kahdeksanneksi. Kausi päättyi seuralta kuitenkin ikimuistoisesti seuran voitettua Saksan Cupin mestaruuden. Samalla Hradecky saavutti seurajoukkueuransa merkittävimmän palkintonsa toistaiseksi.

Bayer Leverkusen on Bundesliigan rahakkaimpia seuroja. Päättyneellä kaudella seura oli sarjataulukossa viides päädyttyään tasapisteisiin kolmanneksi sijoittuneen Hoffenheimin ja neljänneksi sijoittuneen Borussia Dortmundin kanssa.

Suomalaisista Leverkusenissa pelaa myös hyökkääjä Joel Pohjanpalo. Hän ei ole onnistunut tekemään seurassa vielä läpimurtoaan.

Hradeckya voi pitää Suomen tämän hetken kansainvälisesti arvostetuimpana jalkapalloammattilaisena. Seurajoukkueuransa ohella Hradecky on esittänyt erinomaisia otteita Huuhkajien maalilla.

Muistettakoon, ettei Suomen A-maajoukkue ole hävinnyt viimeisestä kahdeksasta ottelustaan yhtäkään. Viime syksyn MM-karsintavoitoissa Islantia ja Kosovoa vastaan sekä tasapeleissä Kroatiaa ja Turkkia vastaan Hradeckylta nähtiin monta huipputorjuntaa.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: