Sunnuntai 26.5.2019

Sami Hyypiä uskoo Liverpoolin palanneen huipulle

Luotu: 
23.5.2018 22:54
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Suomen jalkapallomaajoukkueen legendaarinen puolustaja Sami Hyypiä pääsi Liverpoolin paidassa kahdesti Mestareiden liigan finaaliin. Mestaruus tuli 2005, kun AC Milan kaatui rankkarikisassa.

- Tietysti sen muistaa ikuisesti. Olimme 0-3 tappiolla AC Milanille eikä kovin moni varmaankaan uskonut, että siitä voi nousta, muistelee Hyypiä Betsson-peliyhtiön verkkosivujen haastattelussa.

Liverpoolin nousu mestaruuteen oli totisesti ikimuistoinen.

- Päätimme sitten tauolla, ettei ole mitään hävittävää ja lähdetään vain tekemään parhaamme. Sitä en osaa sanoa, kuinka moni pelaajistammekaan oikeasti uskoi, että tuosta tilanteesta voi nousta – vastassa oli kuitenkin italialainen joukkue huippupakkeineen.

AC Milan sai 2007 Liverpoolista loppuottelusta revanssin.

- Tietysti on eri asia pelaako vai ei. Mutta samanlainen valmistautuminen pitää joka tapauksessa tehdä. Olin valmis menemään kentälle, jos valmentaja olisi näin päättänyt. Lopputulos harmittaa vieläkin. On ehkä oikeutettua sanoa, että AC Milan oli parempi 2005, mutta vuonna 2007 me olimme parempia. Mutta hävisimme niukasti, kertoo Hyypiä.

Hyypiä uskoo, että Liverpool olisi palannut huipulle pysyvästi.

- Nyt joukkue on kansainvälisellä huipulla ja finaalin tuloksesta riippumatta mukana ensi kauden Mestarien liigassa myös. Jos Mestarien liigassa pelaa säännöllisesti, voi ilman muuta arvioida, että on huipulla. Enkä näe mitään syytä, miksei Liverpool pystyisi olemaan yksi niistä seuroista, jotka Mestarien liigassa ovat jatkuvasti.

Mestareiden liigan finaalissa kohtaavat Kiovassa ensi lauantaina Liverpool ja Real Madrid.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: