Maanantai 20.5.2019

Ronaldo vastaan Salah – Hyypiä povaa runsasmaalista ottelua

Luotu: 
25.5.2018 23:14
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Jalkapallon Mestareiden liigan finaali pelataan lauantai-iltana Kiovassa. Vastakkain ovat Real Madrid ja Liverpool.

Real Madrid metsästää kolmatta perättäistä mestaruuttaan. Jos Real Madrid lauantaina voittaisi, olisi mestaruus Espanjan La Ligan joukkueille viides perättäinen. Real Madrid voitti Mestareiden liigan 2014 ja FC Barcelona 2015.

Real Madrid on voittanut nykymuotoisen Mestareiden liigan kuudesti. Lisäksi sillä on kuusi Mestareiden liigan edeltäjän Euroopan Cupin mestaruutta.

Liverpool voitti Euroopan Cupin neljästi ja Mestareiden liigan 2005, jolloin Sami Hyypiäkin oli mukana. Viimeksi Liverpool oli Mestareiden liigan finaalissa 2007, jolloin AC Milan oli parempi.

Englantilaisjoukkueet ovat nostaneet pyttyä Liverpoolin jälkeen kahdesti. Manchester United voitti 2008 ja Chelsea 2012. Liverpoolilla on pelissä lauantaina Englannin Valioliigan kunnia Espanjan La Ligan hegemoniaa vastaan.

Real Madrid lähtee finaaliin Liverpoolia vastaan suosikkina. Realin tulisi kuitenkin pitää Liverpoolin maalitykki Mohamed Salah aisoissa.

Valioliigan maalikuninkuuden voittanut Salah on ollut tämän kauden sensaatio. Egyptin maajoukkuekin odottaa häneltä MM-kisoissa paljon.

Salah ja Ronaldo ovat tehneet seurajoukkueissaan molemmat tällä kaudella 44 maalia. Mielenkiintoa siis riittää lauantaina heidän keskinäisestä paremmuudestakin.

Liverpool-legenda Sami Hyypiä uskoo, että Liverpool palaa Mestarien liigan voittajaksi Real Madridin kustannuksella.

- Siihen on täydet mahdollisuudet. Mutta samaan aikaan, nyt on vastassa yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä seurajoukkueista. Mielestäni tämä Real on jo kuitenkin voittanut ihan tarpeeksi, joten eiköhän Liverpool katkaise heidän putkensa nyt, Hyypiä puntaroi Betssonin blogissa.

Hyypiä pitää varmana, että ainakaan maalitonta tasapeliä finaalissa ei nähdä.

- Tästä pelistä voi oikeasti tulla isomaalinen. Se on vähän väistämätöntäkin, ellei jotain taktisia muutoksia tule, Hyypiä huomauttaa.

Hyypiä kertoo Betssonin blogissaan selkeän perusteen, miksi odottaa paljon maaleja.

- Kummankin joukkueen vahvuuksiin tai pelifilosofiaan ei kuulu lähtökohtaisesti puolustaminen. Molemmat joukkueet haluavat ja pystyvät tekemään maaleja. Se on näkynyt jo tällä kaudella, sillä Real on tehnyt kauden jokaisessa Mestarien liigaottelussaan ainakin yhden maalin. Liverpool on jäänyt kerran nollille, merkityksettömässä pelissä Portoa vastaan, mutta on tehnyt eniten maaleja kaikista joukkueista yhteensä.

Jaa artikkeli: