Sunnuntai 26.5.2019

Maalivahdin karmeat munaukset varastivat shown Mestareiden liigan finaalissa

Luotu: 
27.5.2018 00:14
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
    Liverpoolin saksalaismaalivahti Loris Karius oli joukkueensa antisankari
|

Jalkapallon Mestareiden liigan finaali Kiovassa Real Madridin ja Liverpoolin välillä jää historiaan yhtenä dramaattisimmista finaaliotteluista. Liverpoolin saksalaismaalivahti Loris Karius teki itsestään ottelussa maailmanjulkkiksen, mutta ei suinkaan positiivisessa mielessä.

Real Madridin Karim Benzema teki yhden uransa erikoisimmista maaleistaan siirtäessään joukkueensa 1-0 -johtoon. Karius antoi pallon käsittämättömästi Benzeman haltuun. Karius ei edes katsonut, minne oli palloa heittämässä.

Sadio Mane tasoitti 1-1:een ja Liverpool oli jälleen ottelussa mukana. Iloa Liverpoolilla kesti yhdeksän minuuttia. Gareth Balen upea saksipotkumaali räjäytti tajunnan ja Real Madrid oli 64. minuutilla jälleen johtoasemassa.

Jos oli Kariuksen suoritus yksi huippujalkapallohistorian karmeimmista, oli taas Balen suoritus yksi upeimmista. Hän oli juuri tullut kentälle ja teki saksipotkumaalin ensimmäisestä kosketuksestaan.

Karius ja Bale esittivät pääosaa myös Real Madridin 3-1 -maalissa. Bale tykitti kierteisesti, mutta varmasti kuka tahansa Veikkausliigan maalivahdeistakin olisi vedon kyennyt torjumaan. Karius olisi voinut vaikka nyrkkeillä tilanteessa, jos tunsi itsensä epävarmasti, mutta hän yritti ottaa pallon näppeihinsä, eikä saanut pelivälinettä haltuunsa.

Real Madrid voitti ottelun 3-1. Mestareiden liigan Real Madrid voitti kolmannen kerran peräkkäin. Viimeisen viiden vuoden aikana Real Madrid on voittanut Mestareiden liigan neljästi ja kaikkiaan mestaruuksia Realilla on 13.

Liverpoolilta jo pääsy finaaliin oli merkittävä yllätys. Liverpool hävisi pelaajamateriaaliltaan paremmalle joukkueelle, mutta Kariuksen emämunaukset jättävät hienon hopeasaavutuksen varjoonsa. Maalivahtihan on tärkeämpi kuin puoli joukkuetta.

Liverpoolille ilta oli muutenkin sysimusta. Valioliigan maalikuningas Mohamed Salah loukkasi pallontavoittelutilanteessa olkapäänsä ja joutui jättämään kentän jo ensimmäisellä puoliajalla.

Jaa artikkeli: