Tiistai 18.6.2019

Zidane nyt sankarina – ”Munaajamaalivahti” Karius murtunut mies

Luotu: 
27.5.2018 13:25
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Real Madridin valmentaja Zinedine Zidane on luomassa valmentajana yhtä hienoa uraa kuin pelaajana. Lauantaina Kiovassa hän luotsasi Real Madridin kolmanteen perättäiseen Mestareiden liigan mestaruuteen.

Finaaliottelussa shown varasti kaksi emämunausta tehnyt Liverpoolin maalivahti Loris Karius. Mutta jalkapallossahan maalithan ratkaisevat, kuten selostajalegenda Bror-Erik Wallenius on todennut.

- Mahtavat tunteet. Nostimme kolmatta kertaa Mestareiden liigan palkintopystiä. Tämä joukkue on mahtava. Emme vielä tajua, mitä olemme saavuttaneet, sanoi Zidane lehdistötilaisuudessa BBC:n mukaan.

Real Madrid petti odotukset Espanjan La Ligassa. Mestareiden liigan mestaruus jätti La Ligan kauden varjoonsa.

- Nautimme tästä hetkestä. Kausi on ollut vaikea, mutta tällainen päätös tekee meidät todella onnellisiksi, Zidane ilmoitti.

Zidane totesi olevansa onnellinen, että on saanut olla osana Real Madridin historiaa. Mestaruus oli seuralle jo 13:s. Pelaajana Zidane oli voittamassa Realissa Mestareiden liigaa 2002, jolloin teki myös finaalin voittomaalin.

Karius lahjoitti Realille finaalissa kaksi maalia. Gareth Balen saksipotkusta syntynyt voittomali jää kuitenkin historiaan häikäisevyydessään.

- Se ei ole sama asia, mutta viimeisin asia, jota olemme saaneet todistaa. Maali oli häikäisevä, vastasi Zidane kysyttäessä, oliko Balen maali hienompi kuin hänen voittomaalinsa finaalissa Bayer Leverkusenia vastaan 2002.

Karius oli murheen murtama.

- Petin kaikki! Joukkueeni, kannattajat ja koko seuran. Olen sydämestäni pahoillani ja pyydän kaikilta nöyrästi anteeksi. Virheilläni oli karmaiseva hinta, Karius sanoi BBC:n mukaan.

Ottelun jälkeen Kariusta kävivät lohduttamassa lähinnä Real Madridin pelaajat. Liverpoolin pelaajat tiesivät Kariuksen olevan muutenkin murheen murtama, joten näennäiset lohdutuseleet eivät olisi auttaneet.

- Tähän ei ole paljoakaan sanottavaa. Jokainen pyrki omalla tavallaan lohduttamaan minua, mutta pääosin pukukopissa vallitsi pelkkä hiljaisuus. Kaikki olivat todella pettyneitä, Karius totesi.

Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp oli pahoillaan maalivahtinsa puolesta.

- Kaikki tietävät sen, Loris Karius tietää. Se on harmillista tällaisessa pelissä tällaisen kauden päätteeksi. Olen pahoillani hänen puolestaan. Hän on fantastinen poika. Toinen virhe oli seurasta ensimmäisestä, Klopp sanoi BBC:n mukaan.

Kloppia harmitti, ettei upeaa tilaisuutta käytetty.

- Kaikki oli hienoa tähän iltaan saakka. Finaalia mentiin voittamaan. Meillä oli kunnon mahdollisuus, mutta emme käyttäneet sitä, Klopp sanoi.

Jaa artikkeli: