Keskiviikko 22.5.2019

Erik Haula ja Vegas Stanley Cupin finaaleissa: "Olen innoissani"

Luotu: 
27.5.2018 23:01
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

NHL:n kruunusta eli Stanley cupista taistelee loppuottelussa kaksi yllättäjää, itälohkosta Washington Capitals ja lännestä tulokas Vegas Golden Knights. Finaalisarja alkaa runkosarjassa paremmin menestyneen Golden Knightsin kaukalossa maanatain ja tiistain vastaisena yönä Las Vegasissa.

Molemmat finalistit ehtivät jo pienimuotoisesti tahoillaan juhlistaa lohkojensa voittamisesta ja etenemistä NHL:n loppuottelusarjaan. Jo tuolloin tarkkailtiin enteitä etsien, josko ennalta voisi päätellä tulevan mestarin nimen. Joukkueet näet valokuvauttivat itsensä lohkonsa mestaruuspystin kanssa ja tätä tapitettiin Pohjois-Amerikassa tarkasti. Erityisesti tarkkailtiin koskiko ja kuka pokaaleihin.

Capitalsin riveistä pystin kanssa kuvissa esiintyi Alexander Ovechkin. Golden Knightsin suomalaishyökkääjä Erik Haula ei Vegasin kinkereissä pystiin koskenut, mutta ei myöskään näe sille tarvetta.

- Jotkut ovat taikauskoisia sen suhteen. Pelaaja koskee sitä, toinen pelaaja koskee sitä, molemmat joukkueet koskevat sitä. Minua sellainen ei liikuta, Haula palasti.

Knightsista pokaalin kanssa kuvattiin puolustaja ja varakapteeni Deryk Engelland, mutta se ei ilmeisesti ollut alkuperäinen suunnitelma.

- Rehellisesti sanottuna luulen, että kaikki katsoivat maalivahtiamme Marc-André Fleurya ja pohtivat hänen saavutuksiaan, Haula kertoi.

-Fleury on kolmesti ja tottunut pitelemään sitä. Luulen, että Engelland kysyi miten Fleury haluaa toimia. Pokaali kannettiin pukukoppiin ja kuva otettiin, Haula taustoitti.

Vegas Golden Knights löi Winnipeg Jetsin tieltään finaaliin pikatahtia otteluvoitoin 4-1. Washington ja runkosarjan ykkönen Tampa Bay Lightning puolestaan väänsivät toisiaan vastaan täyden seitsemän ottelun sarjan. Näin Vegas sai pitemmän paussin kauden päättävän huipentuman edellä.

- Olen innoissani, mutta ajatusten saaminen pois kaukalosta jokaisen ottelusarjan jälkeen näinkin pitkäksi ajaksi on hyvä asia. Porukalla golfaaminen ja aika perheen kanssa ovat olleet hyvää palautumista, Haula hehkutti energisenä.

Haastattelu ja teksti: Lucie Kyselica ja Tomi Siren, Las Vegas

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: