Sunnuntai 26.5.2019

Huuhkajat tappiottomassa putkessa – Jatkoa haetaan kesäkuussa

Luotu: 
28.5.2018 23:05
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat on pelannut kahdeksan perättäistä tappiotonta ottelua. Viime syksynä Suomi voitti MM-karsintaotteluissaan Islannin ja Kosovon sekä pelasi tasan Turkin ja Kroatian kanssa.

MM-karsintojen päätyttyä Suomi voitti marraskuussa Viron. Tammikuussa Suomi voitti Jordanian 2-1 ja maaliskuussa Maltan 5-0. Makedonian kanssa Suomi pelasi maaliskuussa maalittoman tasapelin.

Huuhkajien seuraava tosikoitos on syksyllä pelattava Kansojen Liiga, jossa taistellaan paikoista myös 2020 EM-kisoihin. Kansojen Liigassa Suomi kohtaa Kreikan, Unkarin ja Viron. Voittaja etenee Kansojen Liigan kolmostason lopputurnaukseen, jonka voittaja pääsee EM-kisoihin.

Ennen Kansojen Liigaa Suomi pelaa kaksi harjoitusmaaottelua. 5. kesäkuuta Huuhkajat pelaa Ploiestissa Romaniaa vastaan. 9. kesäkuuta Suomi kohtaa Tampereella Valko-Venäjän.

Molemmat vastustajat ovat hyviä mittareita syksyn tärkeisiin peleihin Kreikkaa, Unkaria ja Viroa vastaan. Romaniaa vastaan Suomi pelasi viimeksi EM-karsinnoissa syksyllä 2015 ja taisteli vieraissa 1-1 -tasapelin. Valko-Venäjän Suomi voitti MM-karsinnoissa 2013 Helsingissä 1-0 ja Gomelissa tuloksena oli 1-1 -tasapeli.

Veikkausliigasta päävalmentaja Markku Kanerva valitsi kesäkuun harjoituspeleihin neljä pelaajaa. Mukaan kelpasivat KuPSin Henri Toivomäki ja Rasmus Karjalainen sekä HJK:n Mosa Yaghoubi ja Juha Pirinen.

Suomella on meneillään nuorennusleikkaus. Perparim Hetemaj, Niklas Moisander ja Kari Arkivuo ovat ilmoittaneet, etteivät pelaa enää maajoukkueessa.

Suomen kokoonpano Romaniaa ja Valko-Venäjää vastaan:

Lukas Hradecky Bayer 04 Leverkusen
Walter Viitala Viborg FF
Anssi Jaakkola Reading FC
Joona Toivio KS Nieciecza
Jukka Raitala *) Montreal Impact
Henri Toivomäki KuPS
Albin Granlund Örebro SK
Sauli Väisänen SPAL
Markus Halsti FC Mitdtjylland
Jere Uronen KRC Genk
Juha Pirinen HJK
Tim Sparv FC Midtjylland
Rasmus Schüller *) Minnesota United
Moshtagh Yaghoubi HJK
Thomas Lam FC Twente
Robin Lod Panathinaikos FC
Glen Kamara Dundee FC
Robert Taylor Tromsø IL
Pyry Soiri FC Shaktyor Soligorsk
Simon Skrabb IFK Norrköping
Tim Väyrynen Hansa Rostock
Rasmus Karjalainen KuPS
Berat Sadik -

*) vain Valko-Venäjä -ottelu

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: