Tiistai 22.1.2019

HJK murjoi kriisijoukkue SJK:n – Maalivahdin ”Karius-moka” täydensi synkkyyttä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.5.2018 22:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

HJK kasvatti johtonsa jalkapallon Veikkausliigassa seitsemään pisteeseen voitettuaan tiistain kotiottelussaan SJK:n tylyin lukemin 4-0. HJK:n paremmuudesta ei ollut mitään epäselvyyttä.

HJK:n maajoukkuepelaaja Mostagh Yaghoubi kiitteli HJK:n aikaista avausmaalia. Se tietysti muutti pelin luonnetta.

- Alku oli vähän tiukkaa. Mutta maali tuli aika aikaisin, mikä helpotti paljon, Mosa sanoi.

Mosan mukaan peli oli HJK:lle vaikeampi miltä näytti.

- Ei oikeastaan ollut helppo. Ekan maalin jälkeen ole pitkää taistelemista, kunnes tuli toka maali. Se helpotti tosi paljon ja pelattiin ilman paineita. Ei ole aina niin helppoa.

Pelitahti on Veikkausliigassa rankka. HJK joutuu urakoimaan kolme peliä seitsemän päivän sisällä.

- Mä en edes pysy laskuissa, monesko matsi tää oli kuukauden tai viikon sisällä. Jalat on tosi väsyneet ja jätkät on tosi väsyneitä. Mutta onneksi klaarattiin ja voitettiin 4-0, mikä on tosi hyvä lopputulos meille, Mosa totesi.

SJK:n pelaaja Vahid Hambo totesi tuloksen puhuvan puolestaan.

- On se aika pettymys. Ei me ehkä tehty ihan niitä asioita, mitä oltiin sovittu. Ei me oikein pystytty luomaan yhtään paikkaakaan. HJK vei pisteet. Ne teki maalit. Ei ole mitään seliteltävää, Hambo sanoi.

Ottelussa tuli mieleen viime lauantaina pelattu Mestareiden liigan finaaliottelu, jossa Liverpoolin maalivahti Loris Karius esitti kaksi emämunausta. SJK:n maalivahti Jesse Öst toisti Kariuksen tempun tarjoamalla pallon suoraan HJK:n Joao Klaussille, joka rankaisi tekemällä maalin.

SJK:n pelaaja Joel Mero painotti ottelun jälkeen, että moisen tapahtuman jälkeen koko joukkueen tulee osoittaa tukensa maalivahdilleen.

- Se on kriittinen hetki sen jälkeen, että hän pysyy unohtamaan sen suorituksen ja jatkamaan peliä eteenpäin, etteivät virheet toistu. On tärkeää, että koko joukkue antaa tukensa niin hänelle kuin kaikille muillekin. Meidän täytyy yhteisenä ryhmänä. Ei tästä muuten tule mitään, Mero sanoi.

SJK:n kausi on alkanut murheellisesti. Veikkausliigassa joukkue on kolmanneksi viimeisenä ja valmentaja Tommi Kautonen vaihdettiin jo Alexei Eremenkoon.

Perjantaina Vaasassa tarvittaisiin Pohjanmaan derbyssä voitto VPS:stä, jotta ahdinko vähän helpottaisi.

- Sen pelin täytyy sytyttää. Mikään muu ei kelpaa kuin voitto. Se on todella tärkeä peli meille henkisesti. Ja faneille myös. Pelin täytyy parantua ihan helvetisti, Mero analysoi.

Meron mukaan joukkueen luonnetta mitataankin perjantaina kunnolla.

- Todella kova näytönpaikka meille. Jos me päästään kolmen pisteen kanssa maaottelutauolle rakentamaan tätä asiaa uudestaan, päästään treenaamaan vähän paremmalla ajalla ja luomaan taktisia asioita uudestaan. Se olisi todella tärkeää meidän joukkueelle, faneille ja koko seuralle.

Kova pelitahti ei SJK:ta ei ainakaan auta.

- Totta kai se näkyy meidän joukkueessa, kun lähemmäs kymmenen äijää on sivussa. Moni avauksen pelaaja on lasaretissa. Totta kai se on valitettavaa. Onhan nämä rankkoja, tässä korostuu palautuminen ja kaikki. Mutta mä en suunnittele peliohjelmia, enkä ota kantaa, täytyykö sitä muuttaa, Mero totesi.

Mero harmittelee, ettei kunnon treeneihin ole mahdollisuuksia.

- Meillä on kuuteen päivään kolme peliä. Kaksi päivää pelien välissä, eikä siinä paljon treenata. Siinä palaudutaan pelien välissä ja tullaan sitten taas vääntämään kentälle kaikki ulos, mitä lähtee.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: