Tiistai 22.1.2019

Zinedine Zidane otti lopputilin – Olisi ollut vain hävittävää

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.5.2018 18:12
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Jalkapallon maailmaa kohautti torstaina shokkiuutinen. Real Madridin päävalmentaja Zinedine Zidane ilmoitti tiedotustilaisuudessa vetäytyvänsä tehtävistään.

Zidane katsoi, että nyt oli oikea hetki jättäytyä sivuun. Hänen mukaansa Real Madrid tarvitsee muutosta, jotta seura voisi jatkaa voittamista.

Real Madridin tähtipelaaja Sergio Ramos lähetti Zidanelle Twitterissä tunteikkaat kiitokset.

– Pelaajana ja valmentajana päätit sanoa jäähyväiset huipulla. Kiitos kahdesta ja puolesta uskomattomasta vuodesta. Perintöäsi ei koskaan pyyhitä pois. Se on yksi menestyksekkäin kappale rakkaan seuramme historiassa, Ramos twiittasi.

Zidane tuli Real Madridin päävalmentajaksi tammikuussa 2016. Hän luotsasikin Real Madridin kolmeen perättäiseen Mestareiden liigan mestaruuteen. Siitä on vaikea laittaa paremmaksi.

Espanjan La Ligassa Zidane valmensi Realin mestariksi vain 2017. Päättynyt kausi La Ligassa oli Realilta heikko, mikä varmasti vaikutti Zidanen päätökseen.

Zidane varmasti halusi lopettaa Real Madridissa huipulla. Hän jää Real Madridin historiaan sankarina sekä pelaajana että valmentajana.

Spekulointi Zidanen seuraajasta alkoi välittömästi. Marca-lehden mukaan potentiaalisin seuraajaehdokas on Mauricio Pochettino. Newsweekin mukaan todennäköisin Zidanen seuraaja olisi Real-legenda Guti. Muut Newsweekin esiin nostamat nimet ovat Pochettino, Maurizio Sarria, Antonio Conte ja jopa Arsene Wenger.

Zidane tuskin lopettaa valmentamista. Hän varmasti etsii uusia haasteita, joissa paineet eivät ole niin valtavia kuin Real Madridissa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: