Tiistai 22.1.2019

HJK:n ylivoima alkaa näkyä – Rovaniemellä upea yleisömäärä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.6.2018 23:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Jalkapallon Veikkausliigassa pelattiin perjantaina kärkiottelu, kun alkukauden yllättäjä RoPS sai vastaansa kärkijoukkue HJK:n. RoPS taisteli aikansa, mutta HJK voitti 2-1.

Molemmat HJK:n maalit viimeisteli Joao Klauss. Hän on tehnyt tällä kaudella 11 maalia ja johtaa Veikkausliigan maalipörssiä.

- Onneksi saatiin toisella jaksolla maaleja. Vastustajan jätkät usein väsähtävät, kun olemme pitäneet ensimmäisen jakson palloa. Sain siinä pistettyä namusyötön Klaussille, HJK:n Juha Pirinen kommentoi. Ruutu.fi:n haastattelussa.

Rovaniemellä ottelua seurasi 4013 katsojaa. Se on hurja määrä Rovaniemen väestömäärää ajatellessa. Yleisömäärä oli suurempi kuin esimerkiksi viime tiistaina Helsingissä HJK:n ja SJK:n ottelussa.

Myös Piriselle ottelu oli erityinen. Onhan RoPS hänen vanha seuransa.

- Tosi kivaa, oli tuttujakin katsomossa. Loistava, kiva, hieno päivä, kun ihmiset löysivät lehtereille, Pirinen sanpi.

RoPS nousi lopussa maalin päähän.

- Tulos on iso pettymys. Ei pystytty parhaaseen peliimme. HJK oli parempi ja ansaitsi voittonsa. Meillä ei oikein prässi toiminut, ja niin jäivät kontrolloidut hyökkäyksetkin tekemättä, RoPSin Eetu Muinonen sanoi.

RoPS putosi tappionsa myötä kolmospaikalle. Turussa Kuopion Palloseura pelasi TPS:ää vastaan maalittoman tasapelin ja nousi toiseksi. KuPS ja RoPS ovat tasapisteissä. TPS nousi tasurinsa myötä pois jumbopaikalta.

Pohjanmaan derbyssä Vaasassa VPS ja SJK pelasivat tasan 1-1. Omar Jaman maali vei VPS:n johtoon, mutta SJK nousi tasoihin Johannes Laaksosen rangaistuspotkulla.

VPS on sarjassa kuudentena. Seitsemän perättäistä ottelua voitoitta pelannut SJK on yhdeksäntenä.

Jaa artikkeli: