Keskiviikko 20.2.2019

Yllätysjoukkue Vegas köysiin – Mestaruus katkolla Washington Capitalsille

Jaa artikkeli:
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Washington Capitals on enää yhden voiton päässä suuresta unelmasta. Kotikaukalossaan pelannut Washington kukisti maanantaina jääkiekon NHL-liigan Stanley Cup -finaalisarjan ottelussa Vegas Golden Knightsin 6-2.

Vegasilla oli omat mahdollisuutensa avauserän alkupuoliskolla. Golden Knights ei onnistunut käyttämään paikkojaan hyväkseen.

- Meillä kävi pari kertaa tuuri heidän ensimmäisessä ylivoimassaan. Mutta onnistuimme tappamaan sen, otimme heidän ensimmäisen iskunsa vastaan ja sen jälkeen ottelun haltuun. Onnistuimme tekemään pari maalia ja saamaan johtoaseman, Washingtonin puolustaja Matt Niskanen kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

Washington johti ensimmäisellä tauolla 3-0 ja päätöserään lähdettäessä 4-0. Vegas kavensi kolmannessa erässä 4-2:een, mutta ei päässyt lähemmäksi.

- Kun teimme toisen maalin niin ajattelin vain, että tehdään taas maali. Olimme saaneet Capitalsin hieman köysiin, mutta sitten he maalasivat (5-2) ja peli oli siinä, Vegasin ensimmäisen osuman syöttänyt Erik Haula kertoi.

Washington johtaa Stanley Cup -finaalisarjaa nyt voitoin 3-1. Capitalsilla on ensimmäinen tilaisuus nostaa kannua torstaina Las Vegasissa.

- Olemme yhden voiton päässä, se on se vaikein voitto. Tiesimme, että tämä oli todella tärkeä ottelu meille. Toki meillä oli onnea, kun Vegas osui tolppiin. Mutta me väänsimme tämän läpi, käytimme tilaisuutemme, pysyimme taktiikassa ja saimme tuloksen, Capitalsin supertähti Aleksander Ovetshkin kertoi NHL Networkille.

Stanley Cup -pokaali on torstaina paikalla T-Mobile Arenassa Las Vegasissa.

- Meidän pitää blokata se mielestämme. Meidän pitää keskittyä edessä olevaan tehtävään, Washingtonin maalivahti Braden Holtby muistutti Hockey Night in Canada -lähetyksen haastattelussa.

Entä alkaako Capitalsin päävalmentaja Barry Trotzin ajatukset karkailemaan jo mestaruusjuhliin?

- Ei. Ei lainkaan, Trotz vakuutteli lehdistötilaisuudessa.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: