Perjantai 22.2.2019

Suomen ikävä Romania-tilasto säilyi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.6.2018 22:36
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelasi tiistaina Ploiestissa harjoitusottelun Romaniaa vastaan. Jälkipolville matsista ei jäänyt Suomen kannalta paljoa kerrottavaa. Romania voitti 2-0.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomi sai pidettyä Romanian ihan hyvin poissa paikoilta, mutta 37. minuutilla Romania rankaisi. Asialla oli Cristian Manea, joka laittoi Lukas Hradeckyn torjuman paluupallon sisään oltuaan vapaana.

Toinen Romanian maali nähtiin 61. minuutilla. Romania loi painetta, ja Ciprian Deac teki maalin, kun Suomen puolustus oli tilanteessa hukassa.

Toisella puoliajalla Suomi hyökkäsi aktiivisemmin. Robin Lod ja Joona Toivio eivät osuneet päästyään ampumaan vapaapotkuja hyvistä paikoista. Sauli Väisäsellä ja Rasmus Karjalaisellakin oli lopussa loistopaikat, mutta maaliin palloa ei saatu.

Katsomossa nähtiin itse Jose Mourinho. Toinen erikoisuus oli, että 40-vuotias Bogdan Lobont sai pelata viimeiset minuutit Romanian maalilla. Se oli Romanian jalkapalloliiton kunnianosoitus Lobontin hienolle uralle.

Suomi pelasi ottelussa kokeilumiehistöllä. Selväksi tuli, että menestyäkseen Suomi tarvitsisi kentälle kaikki parhaat pelaajansa.

Romania on ollut Suomelle vuosien varrella ikävä vastustaja. Suomi ja Romania ovat kohdanneet nyt 12 kertaa, eikä Suomi ole voittanut peleistä yhtäkään. Neljästi Suomi on onnistunut pelaamaan Romaniaa vastaan tasan.

Suomen kahdeksan ottelun tappioton putki katkesi. Edellisen kerran Huuhkajat oli hävinnyt viime kesäkuussa Tampereella pelatussa MM-karsintaottelussa Ukrainalle 1-2.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: