Maanantai 27.5.2019

Tero Pitkämäen kausi voi olla vaakalaudalla

Luotu: 
6.6.2018 15:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Tero Pitkämäen kauden jatko saattaa olla uhattuna. Paavo Nurmi Games-kisoissa tiistaina Turussa Pitkämäki loukkasi polvensa viimeisen heittonsa yhteydessä.

– Vasemmassa polvessa on venähtymä tai revähtymä, se oli lääkärin alustava arvio, Pitkämäki totesi Yleisurheilu.fi:n mukaan käytyään lääkärissä.

Vamman vakavuus selviää vasta tarkempien tutkimusten jälkeen. Vakavampi polvivamma merkitsisi suurella todennäköisyydellä, ettei Pitkämäki kykenisi jatkamaan kauttaan. Tarkempaa tietoa vammasta saataneen viimeistään torstaina.

Jos Pitkämäen kausi on ohi, voi se merkitä, että hänen uransa olisi päätöksessään. Täyttäähän Pitkämäki ensi joulukuussa jo 36 vuotta. Kuntoutuminen on iän karttuessa yhä raskaampi prosessi.

Pitkämäki heitti toukokuun lopulla Vantaalla 82,64. Sillä tuloksella hän on maailmanlistalla sijalla 17.

Keihäskauden alku on ollut erittäin kovatasoinen. Kolmen kärjessä olevista saksalaisista Johannes Vetter on heittänyt 92,70, Andreas Hofmann 92,06 ja Thomas Röhler 91,78. Tshekin Jakub Vadlejh on neljäntenä tuloksella 89,02.

Paavo Nurmi Games-kisoissa keihän voiton vei Viron Magnus Kirt tuloksella 88,73 jättäen saksalaiskolmikon taakseen. Kirtin voittotulos on Viron uusi ennätys ja oikeuttaa maailmanlistalla viidennelle sijalle.

– Harrastin hyvin pitkään korkeushyppyä ja muitakin lajeja, vasta yli kaksikymppisenä päätin keskittyä keihääseen. Olen viime vuodet ihaillut keihäänheittäjänä Thomas Röhleriä ja paljon seurannut hänen heittojaan, Kirt sanoi Yleisurheilu.fi -sivuston mukaan.

Kirtin ennätys on tällä kaudella kohentunut lähes kolmella metrillä.

– Näiden heittojen takana on se, että ominaisuudet ovat parantuneet. Olen nyt saanut vauhdinjuoksun alun toimimaan ja koko vauhdinjuoksun niveltymään paremmin heittoon. Olen sitä katsonut paljon Röhleriltä, heittäjänä vasenkätinen Kirt kertoo.

Oliver Helander heitti Turussa yli 87 metriä, mutta heitto oli yliastuttu. Tuloksen hyväksyminen oli kiinni vain muutamasta sentistä.

Helander on maailmanlistalla seitsemäntenä heitettyään tällä kaudella 85,46. Puheet Suomen kovien keihäsmiesten sukupuutosta on syytä unohtaa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: