Maanantai 27.5.2019

Jari-Matti Latvalalta vaaditaan näyttöjä – Toyota-sopimus pian katkolla

Luotu: 
6.6.2018 23:17
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Rallin MM-sarja jatkuu torstaina alkavalla Sardinian MM-rallilla. Erityisesti suomalaismielenkiinto kohdistuu Jari-Matti Latvalaan, jonka alkukausi on ollut murheellinen.

Latvala ajaa Toyotalla toista kauttaan. Hän voitti viime vuonna Ruotsin MM-rallin. Odotukset nousivat, mutta Ruotsin voittonsa jälkeen Latvala on saavuttanut vain kaksi palkintosijaa oltuaan viime vuonna Sardinian rallissa toinen ja tänä vuonna Monte Carlo-rallissa kolmas.

Latvala on kärsinyt myös teknisistä ongelmista, mutta kaikesta ei voi Toyotaakaan syyttää. Latvalan olisi pitänyt saavuttaa parempia tuloksia.

Tämän kauden kisoista positiiviseksi voidaan luokitella Latvalan osalta vain Monte Carlo. Kolmessa viimeisessä kisassa, Ranskassa, Argentiinassa ja Portugalissa, Latvala ei ole saavuttanut yhtään pistettä.

MM-sarjaa johtavasta Thierry Neuvillesta Latvala on jäänyt 78 pistettä. Lienee selvää, ettei Latvala tule tälläkään kaudella mestaruutta voittamaan.

Latvala on erittäin nopea kuljettaja, mutta myös liian virheherkkä. Tämän kauden seitsemässä viimeisessä kilpailussa hän taistelee ennen kaikkea tallipaikastaan. Latvalan on vakuutettava, että hän on jatkosopimuksen arvoinen.

MM-pisteissä kolmantena oleva Ott Tänak voitti huhtikuussa ajetun Argentiinan rallin. Tänak on noussut nopeasti Toyotan ykköstähdeksi.

Toyota luottaa Tänakiin ja Esapekka Lappiin varmasti jatkossakin. Lappi kerää yhä kokemusta ja hänellä on kaikki edellytykset nousta maailmanmestariksi.

Latvala on ajanut MM-sarjassa WRC-luokassa päätoimisesti jo vuodesta 2007 lähtien. Hän on sijoittunut MM-pisteissä kolmesti toiseksi, mutta kaksi jälkimmäistä MM-hopeaa tuli rallin MM-sarjan ylivoimaisesti parhaassa tallissa Volkswagenilla. Silloin mestaruuden voitti tallikaveri Sebastien Ogier.

Riittävän kokenut Latvalan olisi pitänyt olla jo Volkswagen-aikoinaan 2013-16. Toyotalla Latvala sai vielä uuden mahdollisuuden, mutta nyt ei ole enää selittelyjen aika. Pitää tulla tulosta.

Latvalan sopimus on katkolla vuoden lopussa.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: