Sunnuntai 26.5.2019

Tero Pitkämäellä yhä toiveita EM-kisoista

Luotu: 
7.6.2018 10:28
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki loukkasi polvensa tiistaina Turussa Paavo Nurmi Games -kisoissa viimeisen heittonsa yhteydessä. Pitkämäki itse spekuloi jo pahimmalla, eli sillä, että hänen uransa olisi kokonaan ohi.

Vamma ei ollut kuitenkaan niin paha.

- Oma reaktio oli kohtuullisen rauhallinen. Kun on 35-vuotias heittäjä tietää, että mitä vaan voi sattua. Se oli pieni yllätys, että eturistiside on poikki. Odottelin sivusidevammaa, Pitkämäki sanoo SUL:n tiedotteessa.

- Kun kuulin diagnoosin, ajattelin, että kausi on tässä. Sitten lääkäri totesi, ettei tarvitse lyödä hanskoja tiskiin. Pieni mahdollisuus on, että 2-3 viikon toipumisen jälkeen voisi aloittaa heittoharjoittelun. Kuuntelin sitä monttu auki, Pitkämäki jatkaa.

Pitkämäki aloittaa kuntoutuksen välittömästi. Elokuussa Berliinissä järjestettävät EM-kisat ovat yhä hänen tavoitteenaan.

- Ajattelin, että kokeillaan, miten se onnistuu. Arvoitushan se on. Kipu polvessa hellitti, kun sieltä otettiin verta ja keskiviikkona aloin jo illalla vähän tekemään kuntoutusta, Pitkämäki muistelee.

Pitkämäki toteaa samalla, ettei lähde EM-kisoihin, jos kunto ei edellytä. Joukkueeseenkaan ei ole automaattista paikkaa.

- Berliinin kisoihin lähtö vaatii, että pystyn kilpailemaan Kalevan kisoissa. Silloin voi olla kolme muuta valintakelpoista heittäjää. Heidän kanssaan pitää pystyä kilpailemaan ja mielellään voittamaan heitä. Kun on tullut tällainen vamma, alkukauden näytöillä ei ole merkitystä, Pitkämäki sanoo.

- Harjoituksissakin pitää pystyä heittämään, että näkee kuinka lujaa alitajunta lyö heitossa vastaan. Loukkaantuminen teki kuitenkin aika kipeää, Pitkämäki jatkaa.

Kalevan kisat järjestetään Jyväskylässä 19.-22. heinäkuuta. EM-kilpailut järjestetään Berliinissä 7.-12. elokuuta.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: