Maanantai 27.5.2019

Daniel Ricciardo siirtomarkkinoiden kuuma nimi – Vaikuttaa myös Räikköseen ja Bottakseen

Luotu: 
7.6.2018 21:30
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Red Bullin F1-kuljettaja Daniel Ricciardo venyttää päätöstään ensi kauden työpaikastaan. Eikä Ricciardolla ole päätökselleen kiirettäkään. Hänellä on valttikortit kädessään.

Huhuissa Ricciardoa on viety niin Ferrarille ja Mercedekselle. Red Bullkin on painottanut haluavansa jatkaa yhteistyötä Ricciardon kanssa.

Monacossa Ricciardo nappasi kauden toisen osakilpailuvoittonsa dominoituaan kisaviikonloppua. Red Bull-tallin kilpailujohtaja Christian Horner täräyttikin Ricciardon hintalapun nousseen huimasti.

Red Bullilta väitetään, että Ricciardo jatkaisi tallissa. Red Bullin moottoriurheilupomo Helmut Marko väittää Kronen Zeitungin mukaan, ettei Ricciardo halua laittaa nimeään sopimukseen ennen kuin Lewis Hamilton on tehnyt ratkaisunsa.

- Se on hieman outoa. Toivottavasti se loppuu pian, kommentoi Marko.

Mercedeksen tallipomo Niki Lauda tekee kuitenkin selväksi, ettei Ricciardo tule pääsemään Mercedekselle.

- Emme ole jättäneet hänelle tarjousta. Hän voi odottaa ikuisesti, Lauda sanoi, ja antoi ymmärtää, että Ricciardo vain kiristäisi Red Bullia.

Mercedeksellä Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin sopimukset päättyvät tähän kauteen. Ferrarilla katkolla on vuoden lopussa Kimi Räikkösen sopimus. Spekuloinnille on siis aihetta, koska päätöksiään tallit eivät ole ensi kauden kuljettajistaan tehneet.

Sopimusten perusteella varmaa on, että Sebastian Vettel ajaa ensi kaudella Ferrarilla ja Max Verstappen Red Bullilla. Ricciardo saattaa hyvinkin ottaa Kimi Räikkösen Ferrari-paikan.

Viime kädessä Ferrarin kuljettajapäätös riippuu menestyksestä. Jos alkaa näyttämään siltä, ettei Ferrari tänäkään vuonna voita mestaruutta, lienee kuljettajavaihdos väistämätön.

Ricciardo ja Vettel ajoivat tallikavereina Red Bullilla 2014. Ricciardo oli silloin Vetteliä nopeampi. Tämän seurauksena päätti Vettel vaihtaa leiriä Ferrarille pelastaakseen uskottavuutensa.

On ymmärrettävää, jos Vettel vastustaa Ricciardon siirtymistä Ferrarille. Vettel on ilmoittanut haluavansa Räikkösen jatkavan tallissa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: