Keskiviikko 22.5.2019

Washington Capitals ja Aleksander Ovetshkin toteuttivat unelmansa

  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Washingtonissa juhlitaan jääkiekon NHL:n Stanley Cupia. Torstaina Washington Capitals kukisti Vegas Golden Knightsin vieraissa Las Vegasissa maalein 4-3 ja vei Stanley Cup -finaalisarjan nimiinsä voitoin 4-1.

Venäläistähti Aleksander Ovetshkin palkittiin pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana. Hänestä tuli myös NHL-historian ensimmäinen venäläiskapteeni, joka on nostanut Stanley Cup -pokaalia.

- Tämä on vain niin uskomatonta. En tiedä, mitä sanoa. Olen vain niin onnellinen, olen varmaan onnellisin jätkä. Olen niin iloinen joukkuekavereideni puolesta ja kaikkien Washingtonissa olevien fanien puolesta, Ovetshkin intoili NBC Sportsin haastattelussa.

Ovetshkin teki NHL-debyyttinsä syksyllä 2005. Hän on voittanut NHL:n maalikuninkuuden seitsemän kertaa ja kerännyt roppakaupalla muita palkintoja. Capitalsin playoff-keväät sen sijaan olivat vuosi toisensa jälkeen päättyneet pettymykseen.

- Me voitimme. Ei sillä ole väliä miten pelasimme tai mitä on tapahtunut aikaisemmin, Ovetshkin totesi.

Kaikki pettymykset voi nyt heittää roskakoriin. Vain hyvät muistot jäävät.

- Katsokaa hymyjä faniemme ja joukkuekavereideni kasvoilla. Tällaista hetkeä ei unohda koskaan, Ovetshkin riemuitsi Hockey Night in Canadan haastattelussa.

Kauden yllätysjoukkue, NHL:ssä ensimmäisen kautensa pelannut Vegas, voitti Stanley Cup -finaalisarjan ensimmäisen ottelun, mutta sitten Washington vei neljä kamppailua peräkkäin.

- Emme vain pystyneet voittamaan tuota joukkuetta tänään. He ovat hyvä jääkiekkojoukkue. He ansaitsivat Stanley Cupin. He olivat parempi joukkue tässä ottelusarjassa. He pelasivat loistavaa jääkiekkoa, Vegasin päävalmentaja Gerard Gallant antoi tunnustusta Capitalsille lehdistötilaisuudessa.

Vegasilta ei odotettu paljon, mutta joukkue hiljensi epäilijät kerta toisensa jälkeen. Golden Knights voitti runkosarjassa Pacific-divisioonan ja tiputti sitten pudotuspeleissä jatkosta Los Angeles Kingsin, San Jose Sharksin sekä mestarisuosikkeihin lukeutuneen Winnipeg Jetsin.

- Tämä oli ilmiömäinen ja uskomaton kausi. Jokainen päivä oli hauska, Gallant totesi.

Vaikka Vegas ylitti kaikki odotukset, niin häviäminen ei ole helppoa.

- Meillä oli mahtava kausi, mutta se ei tunnu siltä juuri nyt. En puhunut joukkueelle ottelun jälkeen. Pelaajat eivät halua kuulla minua nyt. He ovat tietenkin pettyneitä ja lyötyjä, Gallant kertoi.

Capitalsin juhlia Vegasin omassa kotihallissa ei ollut helppo seurata.

- Aina kun näkee tuon Stanley Cupin ja on niin lähellä sitä, niin se sattuu hetken aikaa, Gallant myönsi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: