Maanantai 20.5.2019

Kanadan F1-puheenaiheet: Räikkösen heikkous, kisan tylsyys, supermallin väärä ajoitus

  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Kimi Räikkösen vaisut otteet jatkuivat Kanadan Montrealissa ajetussa F1-kauden seitsemännessä osakilpailussa. Räikkönen jäi kisassa kuudenneksi, vaikka tallikaveri Sebastian Vettel ajoi voittoon.

Startissa Räikkönen menetti yhden sijan Daniel Ricciardolle pudoten kuudenneksi. Hän ei sen jälkeen kyennyt parantamaan sijoitustaan.

- Päätimme pysyä radalla vähen pidempään ensimmäisillä renkailla. En usko, että se maksoi meille sijoituksia. Se oli ainoa vaihtoehtomme yrittää jotain erilaista, Räikkönen kertoi Ferrarin verkkosivuilla.

Räikkönen palasi radalle kuudentena. Mercedeksen Lewis Hamilton pysyi täpärästi edellä.

- Yritin päästä Hamiltonin edelle varikkopysähdykseni jälkeen, mutta en onnistunut. Sen jälkeen oli vaikeata päästä edes hänen tuntumaansa. Se oli yllätys, koska tällä radalla odottaisi ohituksia ja taisteluita. Sen sijaan tämä oli samanlaista kuin kaksi viikkoa sitten Monacossa. Kilpailu oli tylsä eikä juuri mitään tapahtunut, Räikkönen harmitteli.

Kun itse kisassa ei tapahtunut juuri mitään, niin lauantain aika-ajojen virhe korostui sunnuntaina.

- Lähtökohdat kisaan eivät olleet hyvät eilisen aika-ajoissa tulleen mokan jälkeen, Räikkönen myönsi.

Ferrarin tallipomo Maurizio Arrivabene kehui Vetteliä.

- Voiton takana olivat epäilemättä todella hyvä auto ja loistava suoritus Sebiltä. Tiimi on tehnyt sekä radalla että Maranellossa kovasti ja systemaattisesti töitä kunnostaakseen autoa, joka osoittautui lauantain aika-ajoista lähtien todella nopeaksi. Renkaat vastasivat todella hyvin taktiikkaamme, tallipäällikkö Maurizio Arrivabene kiitteli Ferrarin verkkosivuilla.

Räikkösen kisa meni pitkälti piloille jo aika-ajoissa tapahtuneen ajovirheen takia,

- Sääli, että Kimin virhe aika-ajoissa vaikutti hänen koko kilpailuunsa, Arrivabene latasi.

Kanadan F1-kisa oli bensaa niiden liekkeihin, jotka syyttävät F1-sarjaa nykyisellään tylsäksi. Kisan voittanut Vettel halusi ottaa aiheeseen kantaa kisan jälkeen.

- En ymmärrä, miksi ihmiset ovat nykyään niin kapeakatseisia. Meillä on ollut tällä kaudella seitsemän kisaa, joista jotkut ovat olleet tylsiä, mutta osa on ollut taas ilmiömäisiä, Vettel sanoi Sky Sportsin mukaan.

Vettel haki vertausta jalkapallosta.

- Jalkapallon MM-kisat alkavat tällä viikolla ja voin luvata teille, että todella moni otteluista on tylsiä. Osa on sitten taas loistavia pelejä. Silti ihmiset katsovat niitä, Vettel tykitti.

Vettelillä oli myös varsin selvä viesti F1-toimittajille aiheesta.

- Tästä on turha sanoa tai kirjoittaa mitään. Kirjoittakaa jostain muusta. Meillä on työmme ja jos voimme ajaa kilpaa, niin teemme sen, Vettel linjasi.

Kanadan F1-kisassa oli myös omituista sekoilua, jonka takia tulokset jäivät voimaan 68. kierrokselta, vaikka kisassa ajettiin 70 kierrosta. Syynä oli, että supermalli Winnie Harlow heilutti maaliintulomerkkiä eli ruutulippua 69. kierroksella.

Harlow ilmoitti Instragramissa, ettei ollut vastuussa virheestä. Hän totesi heiluttaneensa ruutulippua silloin, kun kisatoimitsijat käskivät.

Kansainvälisen Autoliiton FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting vahvisti, ettei syy ollut Harlowin. Ongelmana oli kisan starttaamisesta ja päättämisestä vastaavan henkilön kommunikointierhe kilpailun johdon kanssa.

Oleellisesti kisatulokset eivät muuttuneet. Daniel Ricciardo menetti kisan nopeimman kierroksen Max Verstappenille ja Sergio Perez 13. tilan Kevin Magnussenille.

Julkkikset ovat aiheuttaneet kohua ruutulipun kanssa aiemminkin. Takavuosina Brasilian osakilpailussa futislegenda Pele heilutti ruutulippua vasta sen jälkeen, kun kärkikuljettajat olivat jo tulleet maaliin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Ilaskivi

"Räikkönen ei kyennyt parantamaan sijoitustaan," ei niin, kun ei edes yrittänyt. Missä vika, kun Kimi ajaa harjoituksissa Vetteliä paremmin mutta sitten kilpailussa jää huomattavasti jälkeen? Eikö talli anna tehoja, vai puuttuuko motivaatio? Kysyn nän Kimin fanina.