Tiistai 21.5.2019

Valtteri Bottaksen jatkosopimus lähellä

Luotu: 
12.6.2018 16:44
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Spekuloinnit Valtteri Bottaksen F1-uran jatkosta voitaneen pian lopettaa. Tiettävästi Bottaksella ja Mercedeksellä on molemminpuolinen halu jatkaa yhteistyötä.

Bottaksen sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen. Bottas haluaisi useampivuotisen jatkopestin.

Mercedes on sitoutunut jatkamaan F1:ssä vuoteen 2020, jolloin nykyinen osallistumisehtosopimus päättyy. Siksi talli ei aio tehdä toistaiseksi jatkosopimuksia kauden 2020 jälkeen.

Todennäköisesti Mercedes on tekemässä kaksivuotisen jatkosopimuksen sekä Bottaksen että Lewis Hamiltonin kanssa. Sopimuksen perusasioista on yhteisymmärrystä, mutta rahasummat ovat vielä auki. Hamiltonin osalta sopimusehdoissa väännetään menestysbonuksista.

Bottas sijoittui viime sunnuntaina ajetussa Kanadan osakilpailussa toiseksi. Hän oli Hamiltonia nopeampi sekä kisassa että aika-ajoissa. Tosin Hamiltonin menoa hidasti kisassa moottorin ylikuumenemisongelma.

Joka tapauksessa Mercedes on ollut Bottaksen alkukauden esityksiin tyytyväinen. Bottas on täyttänyt tallin odotukset ja pystyy keräämään tasaisesti pisteitä. Mercedes onkin kärjessä valmistajien pisteissä.

Bottaksen vahvimpana korvaajaehdokkaana on pidetty Esteban Oconia. Hän saanee odottaa tilaisuuttaan vielä pari kautta riippuen tietysti siitäkin, jatkaako Mercedes F1:ssä 2020 jälkeen enää ollenkaan.

Daniel Ricciardonkin nimi on esiintynyt Mercedes-huhuissa. Mercedeksen tallipomo Niki Lauda on tehnyt kuitenkin selväksi, että Ricciardo ole tulossa Mercedekselle.

Todennäköisesti Ricciardo siirtyy Ferrarille. Siellä hän olisi korvaamassa Kimi Räikkösen, jonka F1-ura todennäköisesti päättyy.

Ricciardon paikan Red Bullilla ottanee Toro Rosso-kuski Pierre Gasly.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: