Maanantai 20.5.2019

Espanjan raju ratkaisu: Valmentajalle potkut pari päivää ennen avausottelua

Luotu: 
13.6.2018 16:38
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Espanjan jalkapallomaajoukkueesta tuli keskiviikkona uutispommi. Espanjan MM-kisajoukkueen päävalmentaja Julen Lopetegui sai potkut kaksi päivää ennen joukkueen MM-kisojen avausottelua Portugalia vastaan.

Lopetegui sai kenkää luottamuspulan vuoksi. Hän teki kolme viikkoa sitten jatkosopimuksen Espanjan jalkapalloliiton kanssa, mutta Real Madrid tiedotti tiistaina, että Lopetegui onkin seuran uusi päävalmentaja. Lopetegui korvaa tehtävistään Mestareiden liigan voiton jälkeen eronneen Zinedine Zidanen.

Espanjan jalkapalloliiton johtoporras suuttui moisesta kahden joukkueen sopimuspelistä. Lopeteguille annettiin potkut heti seuraavana päivänä, kun Real Madrid oli vahvistanut päävalmentajanimityksen.

Lopeteguin tilalle nimettiin Fernando Hierro. Hän oli viime syksystä lähtien toiminut Espanjan jalkapallomaajoukkueen urheilutoimenjohtajana. Nyt hän ottaa vastuulleen myös päävalmentajan tehtävät.

Hierro, 50, edusti Espanjaa MM-kisoissa 1990, 1994, 1998 ja 2002 sekä EM-kisoissa 1996 ja 2000. Hierron aktiivivuosina Espanja tunnettiin arvoturnausten alisuorittajana. Tie katkesi viimeistään puolivälierissä.

Hierro on toiminut Real Madridissa apuvalmentajana 2014-15. Kaudella 2015-16 hän valmensi Oviedon joukkuetta, mutta erosi tehtävistään viime kesänä, kun Oviedo ei onnistunut nousemaan sarjatasoa ylemmäksi. Sen jälkeen hän siirtyi Espanjan jalkapalloliiton palvelukseen.

Valmentajavaihdos luo Espanjan MM-kisajoukkueen ympärille luonnollisesti kysymysmerkkejä. Avausottelu Portugalia vastaan on jo perjantai-iltana. Ottelu alkaa Sotshissa kello 21 Suomen aikaa.

Portugalin lisäksi Espanja kohtaa alkulohkossaan Iranin ja Marokon.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: