Maanantai 27.5.2019

Venäjällä murhaava alku jalkapallon MM-kisoissa

Luotu: 
14.6.2018 20:07
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Jalkapallon MM-kisaisäntä Venäjä välttää turnauksessaan totaalisen häpeän tehtyään avausottelussa Moskovassa Saudi-Arabiasta selvää jälkeä. 5-0 -lukemissa ei ole paljoa seliteltävää.

Juri Gazinskij teki avausmaalin jo 12. minuutilla. Takareisivamman saaneen Alan Djagojevin tilalle vaihdettu Denits Tsherishev viimeisteli 43. minuutilla toisen maalin.

Toisella puoliajalla Artjom Dzjuba teki 71. minuutilla kolmannen maalin ja yliajalla Tsherishev teki illan toisen maalinsa. Kaksi maalia syöttänyt Aleksander Golovin teki lopuksi vielä upean vapaapotkumaalin.

Venäjää pidettiin kriisijoukkueena, mutta ottelu Saudi-Arabiaa vastaan oli vahva esitys. Tosin Venäjää auttoi sekin, että vastustaja pelasi taktisesti todella tyhmästi.

Saudi-Arabian valmentaja Juan Antonio Pizzi on laittanut joukkueensa pelaamaan liian kunnianhimoista jalkapalloa. Lyhytsyöttöpeliin perustuva pienten alueiden pelitapa ei yksinkertaisesti sovi Saudi-Arabian tasoiselle joukkueelle, jos pelataan MM-kisoissa. Aasian mestaruuskisoissa, joissa taso on paljon heikompi, voi moinen vielä toimia.

Ottelua seuratessa tuli mieleen Tuntemattoman Sotilaan henkilöhahmon kapteeni Kaarnan sanat: ”Ei pojat tätä sotaa näin käydä”. Kun Saudi-Arabia kohtaa Uruguayn ja Egyptin, voi jälki olla todella rumaa, jos Pizzi ei tee muutoksia.

Venäjällä ilo 5-0 -voitosta kestää muutaman päivän. Jatkopaikka on kuitenkin kaikkea muuta paitsi varma. Esypti tai Uruguay pitäisi voittaa ja siinä on haastetta kerrakseen.

Katsomossa nähtiin Vladimir Putin ja Saudi-Arabian kuningashuoneen edustaja samassa aitiossa peliä seuraamassa. Miehet halasivat toisiaan ja se saattoi olla poliittinen viesti entisten vihollismaiden välien lämpenemisestä, mistä on ollut merkkejä muutenkin ilmassa.

YLE ei näyttänyt tv-lähetyksessään Putinin avajaispuhetta. Valtion mediayhtiö nähtävästi otti kantaa itänaapurin poliittiseen tilanteeseen.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Malinen

Tässä sitä on länsimaisten johtajille esimerkkiä, Saudi Arabian kruunun prinssi ja Puuttin yhdessä katsoi peliä. Vaikka näillä on eri intressit Venäjä tukee Irania ja Syyriaa joita Saudit pitää vihollisina. Täälä kun ollaan olevinaan suvaitsevaisia, mitä se on pelkkä sananhelinää.

Timo Nenonen

Todella upea alku kisaisännille. Loistavia maaleja nähtiin, joten hyvä startti kisoille. Järjestävän maan futisjännäreille nannaa. Olisi todella hienoa, jos Venäjä menee turnauksessa pitkälle, jota realistina tosin epäilen, mutta fantastinen peli kuiteskin. Onnittelut koko joukkeelle lähtee täältäSuomesta!!!!!!!!!!!!!!