Maanantai 18.2.2019

Fernando Alonso juhlii Le Mansin voittoa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.6.2018 17:35
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Formula ykkösten vuosien 2005 ja 2006 maailmanmestari Fernando Alonso on viime vuosina kärsinyt F1:ssä kehnosta kilpailukalustosta. Alonso lienee yhä yksi parhaista F1-kuskeista, mutta ei ole kyennyt taistelemaan voitoista. Auton tehot eivät ole riittäneet.

Muhkeat tienestit motivoivat Alonsoa pysymään F1:ssä, mutta samaan aikaan hän on hakenut ammatillista motivaatiota muualta. Viime vuonna Alonso osallistui Indianapolisin 500 mailin ajoon ja tänä viikonloppuna hänet nähtiin tositoimissa urheiluautojen megatapahtumassa, Le Mansin 24 tunnin ajossa.

Alonso ajoikin Le Mansissa voittoon toteuttaen unelmansa. Toyotan autokunnassa kilpaillut Alonso saavutti voiton yhdessä kahden entisen F1-kuskin Kazuki Nakajiman ja Sebastien Buemin kanssa.

Alonson, Nakajiman ja Buemin autokunta starttasi paalulta. Alonso ajoi yövuorolla ja sunnuntaina Nakajima varmisti autokunnalle voittoa.

Le Mansin voitto varmasti korvaa Alonsolle kaikkia viime vuosien F1-pettymyksiä. Suomessa Le Mans saa aika vähän huomiota, mutta kyse on kuitenkin yhdestä arvostetuimmista autourheilutapahtumista. Suomalaiskuskeista kisan voittoon ajoi 1995 ja 2005 Jyrki Järvilehto.

Alonso on ilmoittanut tavoitteekseen myös Indianapolisin voiton. Ei olisi yllätys, jos hän jättäisi F1-radat tämän kauden jälkeen ja siirtyisi kisaamaan IndyCar-sarjaan.

Alonso ei ole ainoa nykyisistä F1-kuskeista, joka on voittanut Le Mansin. Renault-tallin Nico Hülkenberg juhli Le Mansin voittoa 2015 ja Brendon Hartley 2017. Molemmat ajoivat Porschella.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: