Torstai 21.2.2019

Sveitsi yllätti – Brasilia sai tyytyä tasuriin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.6.2018 23:01
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Brasilian kasvojenpesu jalkapallon MM-kisoissa vuoden 2014 nöyryyttävien tapahtumien jälkeen alkoi tahmeasti. Sveitsi taisteli Donin Rostovissa pelatussa ottelussa 1-1 -tasapelin keltapaitoja vastaan.

Ensimmäisellä puoliajalla näytti, että Brasilia hoitaisi homman kotiin. Philippe Coutinhon upea laukaus siirsi brasilialaiset 20. minuutilla 1-0 -johtoon. Sen jälkeen Sveitsi yritti neuvottamana päästä maalipaikkoihin Brasilian prässipelin oltua kohdallaan.

Toisella puoliajalla Steven Zuber puski kulmapotkusta verkon perukoille tasoittaen 1-1:een. Tilanne oli kyseenalainen. Joku olisi viheltänyt Brasilialle tilanteesta vapaapotkun, mutta tuomaristo ei havainnut sveitsiläisten rikkoneen.

Brasilia loi lopussa useamman maalipaikan, mutta ei saanut toista maalia. Näin joukkueelle jäi ensi kertaa sitten 1978 kisojen MM-avausottelustaan käteen vain yksi piste.

Serbia voitti E-lohkon avauskierroksen ottelussaan Costa Rican 1-0. Sveitsin ja Serbian kohtaaminen juhannusaattona voi ratkaista paljon myös Brasilian kannalta. Se on jo selvää, ettei Brasilialla ole varaa Serbialle hävitä.

Minään jättiyllätyksenä Sveitsin Brasilia-tasapeliä ei voi pitää, vaikka tulos monet yllättikin. Sveitsi on MM-kisoissa mukana neljättä kertaa eteenpäin ja sen vahvasti maahanmuuttajataustaisessa joukkueessa riittää taitavia pelimiehiä Euroopan kovista sarjoista.

Edellisissä MM-kisoissa ja EM-kisoissa Sveitsi ylsi 16 parhaan joukkoon. 2014 MM-kisojen neljännesvälieräottelussa Sveitsi laittoi Argentiinan lujille ja 2016 EM-kisoissa Sveitsi taipui neljännesvälierässään Puolalle rankkarikisassa.

Sunnuntai oli MM-jalkapallossa yllätyksellinen. Hallitseva maailmanmestari Saksa hävisi Meksikolle 0-1.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: