Keskiviikko 20.2.2019

Ruotsi otti pakkovoiton – Jatkopaikka yhä kovan haasteen takana

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.6.2018 17:05
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Jalkapallon MM-kisoissa 12 vuoden tauon jälkeen pelaava Ruotsi päihitti avausottelussaan Nizhni Novgorodissa Etelä-Korean 1-0. Voittomaalin viimeisteli Andreas Granqvist toisella puoliajalla rangaistuspotkusta.

Rankkarituomio päätetiin videotarkastuksen avulla. Pitkään ei videotuomiossa mennyt. Videotuomaruen vastustajien logiikkaa on syytä ihmetellä yhä kovemmalla äänenpainolla.

Ruotsi loi useita maalipaikkoja, mutta viimeistely oli ponnetonta. Hyökkääjä Marcus Berg kunnostautui tuhlaajapoikana.

Etelä-Korea keskittyi puolustamaan. Jälkiviisaana voi kysyä, olisiko aktiivisempi taktiikka ollut paikallaan. Kun korealaiset lopussa painoivat päälle, oli Ruotsin puolustus välillä ahdingossakin.

Etukäteen korealaisilta ei MM-turnauksessa paljoa odotettukaan, eikä Ruotsi-ottelun perusteella tarvitse olla kristallipallonlukija ennustaakseen korealaisjoukkueen matkaavan kotiin Kaukoitään jo alkusarjan jälkeen. Meksiko ja Saksa tulevat antamaan Etelä-Korealle tulevissa otteluissa selkään.

Ruotsi nappasi Etelä-Korea -ottelusta pakkopisteet, mutta juhannuslauantaina vastaan tulee Saksa, joka on valmiiksi ärsytetty Meksiko-tappionsa jälkeen. Etelä-Korea -ottelun perusteella Ruotsilla on paljon parannettavaa, jos aikoo saksalaisilta pisteitä riistää.

Nizhni Novgorodissa on paikan päällä noin 7000 ruotsalaisfania. Määrä on pienempi kuin edellisissä arvokisoissa, mihin selitys löytyy Venäjän poliittisesta tilanteesta.

Kaupungissa vietetään maanantaina joka tapauksessa sinikeltaiset juhlat. Ne voivat jäädä ainoiksi ruotsalaisjuhliksi MM-kisoissa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: