Maanantai 18.2.2019

Belgia vei ”kissahiiri-leikkiä” – MM-kisoissa myös isoja tasoeroja

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.6.2018 20:01
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
    Belgian tähtihyökkääjä Romelu Lukaku teki Panamaa vastaan kaksi maalia
|

Jalkapallon MM-turnauksen laajentaminen 48 joukkueen kisoiksi 2026 lähtien on herättänyt aiheellista kritiikkiä. Eurooppa saa ainoastaan kolme lisäpaikkaa, joten todennäköisesti epätasaisia pelejä on odotettavissa enemmän.

Belgian ja Panaman ottelu maanantaina Sotshissa oli hyvän ja ei niin hyvän joukkueen kohtaaminen. Belgia pelasi ensimmäisellä puoliajalla laiskasti ja Panama kesti avausjakson 0-0 -lukemissa.

Toisen puoliajan alussa Dries Mertens siirsi taivalla yksilösuorituksella Belgian 1-0 -johtoon. Manchester Unitedin tähtihyökkääjä Romelu Lukaku teki vielä kaksi maalia ja Belgia voitti ottelun 3-0.

Belgian osalta ottelu vaikutti treenipeliltä. Joukkueiden tasoero oli sen verran suuri, ettei Belgian tarvinnut laittaa kaikkea peliin, vaikka sellaista toivoisi, kun pelataan kuitenkin MM-lopputurnauksessa.

Belgia lukeutuu MM-kisojen mestarisuosikkeihin. Seuraavassa ottelussaan juhannuslauantaina Tunisiaa vastaan Belgia varmasti joutuu laittamaan jo pökköä pesään. Tunisia on Panamaa selkeästi kovempi vastustaja.

Panamalle jo pääsy MM-kisoihin oli merkittävä saavutus. Kisapaikkaa avitti tuomarointivirhekin, mutta on syytä ihmetellä, ettei Yhdysvallat kyennyt sijoittumaan karsinnoissa Panaman edelle.

Panaman tavoitteena lienee maan historian ensimmäisen MM-kisamaaln tekeminen. Tavoite ei onnistunut vielä Belgiaa vastaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: