Lauantai 16.2.2019

Harry Kane näytti suuruutensa – Englanti pelastui

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.6.2018 23:09
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Jalkapallon arvoturnausten ”ikuinen epäonnistuja” Englanti otti avausottelussaan voiton Tunisiasta vaikean iltapuhteen päätteeksi. Tottenhamin supertähti Harry Kane ratkaisi yliajalla ja Englanti oli parempi 2-1.

Kane teki molemmat maalinsa kulmapotkutilanteista. Hän maalasi Englannin johtoon 11. minuutilla, mutta ottelu sai käänteen 35. minuutilla Tunisian Ferjani Sassin tasoitettua rangaistuspotkusta.

Englanti loi ensimmäisellä puoliajalla useita vaarallisia tilanteita. Toisella puoliajalla joukkue hakkasi kuitenkin päätään seinään. Oli Englannin onni, että muuten hyvin esiintynyt tunisialaispuolustus sössi Englannille yliajalla kulmapotkun, jossa Kanen vartiointi myös unohtui.

Tunisialle tappio merkitsi melko suurella varmuudella taipaleen päättymistä alkulohkoon. Tunisia puolustaa hyvin ja joukkueella on paljon taitavia pelaajia, mutta Belgian supertähtien pysäyttäminen vaatisi ennen kaikkea Belgian pahaa alisuorittamista.

Englanti voi nyt hengittää helpommin. Joukkueen jatkopaikka varmistunee seuraavassa ottelussa, kun vastaan tulee pisteautomaatti Panama. Alkusarjan päätösottelussaan Belgia ja Englanti ratkaisevat lohkovoiton kohtalon.

Tunisia-voitosta huolimatta Englannin tasossa on kysymysmerkkejä. Tunisiaa vastaan Englannilla oli hyökkäyspelissä yllättävän suuria vaikeuksia.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: