Keskiviikko 20.2.2019

Japani ja Senegal yllättivät MM-futiksessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.6.2018 20:03
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
    Senegal kukisti Puolan 2-1. Voittomaali puhutti.
|

Jalkapallon MM-kisojen alkusarjan ensimmäinen kierros vietiin tiistaina päätökseen H-lohkon avausotteluilla. Yllätyksiä nähtiin. Japani voitti Kolumbian 2-1 ja Senegal Puolan 2-1.

Japanin voittoa Kolumbiasta edes auttoi Kolumbian Carlos Sanchez. Hän pysäytti pallon rangaistusalueella tahallisesti kädellään 3. minuutilla ja sai punaisen kortin. Shinji Kagawa pamautti rangaistuspotkun maaliin.

Vajaalakukuisenakin Kolumbia nousi tasoihin Juan Quinteron maalilla. Toisella puoliajalla Japani oli yhden miehen ylivoimalla kuitenkin niskan päällä ja Yuya Osako viimeisteli 73. minuutilla komean voittomaalin.

Puolan antisankarina Senegalia vastaan kunnostautui brasilialaistaustainen Thiago Cionek, joka ohjasi pelivälineen omiin auttaen Senegalin johtoon.

Senegalin toinen maali herätti protestointia Puolan leirissä. Erotuomari päästi M’Baye Niangin kentälle ja hän nousi parahiksi maalintekoon, kun puolalaiset eivät näyttäneet olevan tietoisia, että hän oli saanut paluuluvan.

Puolan Grzegorz Krychowiak kavensi vielä 1-2:een vapaapotkutilanteesta. Puolalaisille jäi siis jossiteltavaa Niangin maalista.

Japani ja Senegal ovat kolmessa pisteessä. Ensi sunnuntaina Japani-Senegal -ottelussa on kova panos, sillä ottelun voittaja etenee varmasti jatkoon. Puolan ja Kolumbian ottelussa pelataan ”elämästä ja kuolemasta”.

H-lohkoa on pidetty MM-turnauksen tasaisimpana. Kolumbia ja Puola olivat kuitenkin lohkon hienoisia ennakkosuosikkeja.

Tiistain ottelujen floppeja edusti tähtiosasto. Puolan Robert Lewandowski ja Kolumbian Radamel Falcao sekä edellisten MM-kisojen maalikuningas James Rodriguez olivat ehdottomia pettymyksiä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: